- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna EKO Vujović: Više novca nego prošle godine za uklanjanje divljih deponija

Vujović: Više novca nego prošle godine za uklanjanje divljih deponija

Prijave do 4. marta

- REKLAMA -

Ministarstvo zaštite životne sredine je raspisalo Javni konkurs za projekte prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanja otpada.

U Javnom konkursu piše da je obezbeđeno ukupno 80 miliona dinara za ovogodišnje projekte.

–  Pojačaćemo i kontrole kako jednom očišćene lokacije ne bi ponovo postajale deponije. U tom cilju, Ministarstvo je ove godine obezbedilo ukupno 100 miliona dinara za uklanjanje deponija i postavljanje video nadzora. Još jednom pozivam lokalne samouprave da kandiduju projekte i da nastavimo tesnu saradnju jer samo zajedno možemo da rešimo višedecenijski problem divljih deponija i da budućim generacijama ostavimo čistu i zdravu Srbiju, rekla je Vujović navodeći procene da je oko 3 500 smetlišta u Srbiji.

Oko 500 divljih deponija je očišćeno prošle godine u više od 40 lokalnih samouprava Srbije, pa i u Zlatiborskom okrugu, uz finansijsku podršku Ministarstva od oko 75 miliona dinara posredstvom javnog konkursa.

Počelo uklanjanje divljih deponija

Vujović je istakla su očišćene lokacije na kojima je prošle godine postavljen video nadzor povezane sa nedavno formiranim Ekološkim informacionim centrom i da administratori Ministarstva prate stanje na terenu.

Ekološki centar je dobar mehanizam koji će doprineti da sačuvamo očišćene lokacije. Značajan je i zato što omogućava da se građani uključe i da na jednostavan način prijave ekološke probleme na koje nailaze u svojim sredinama. Do sada se pokazalo da su najviše prijavljivali upravo divlje deponije. Na osnovu prijava koje pristižu centru planiraćemo i budžetska sredstva kako bismo uklanjali prvo ona smetlišta koja najviše smetaju građanima, rekla je Vujović, a prenelo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Preliminarnu rang list objaviće najkasnije u roku od 60 dana od 4. marta.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime