- REKLAMA -
20 C
Užice
Početna EKO Čiste Vrutke od otpada

Čiste Vrutke od otpada

- REKLAMA -

U slivu akumulacije Vrutci kod Užica je mapirano pet divljih deponija sa kojih planiraju da uklone otpad do kraja septembra, a trenutno se čisti lokacija Kamenolom.

Koordinator projekta Aleksandar Tasić je rekao da su na lokacijama, predviđenim za čišćenje, prisutne sve vrste otpada.

–  Od komunalnog do građevinskog i drugih vrsta otpada koje građani nisu bili u mogućnosti ili, jednostavno nisu hteli propisno da odlože, naveo je Tasić.

Počelo uklanjanje divljih deponija

Za uklanjanje divljih deponija i plutajućeg otpada u slivnom području akumulacije Vrutci i za uspostavljanje uslova za propisno sakupljanje, odvoz i deponovanje otpada na tom području, Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo 1,2 miliona dinara, a lokalna samouprava 300.000.

–  Nakon čišćenja nastavlja se druga aktivnost projekta koja podrazumeva kontinuirano sakupljanje otpada sa ovog slivnog područja do decembra meseca, najavio je Tasić.

Foto Grad Užice

Podsetio je da na slivnom području akumulacije postoje postavljeni koševi za propisno odlaganje otpada.

–  Građani to koriste u velikoj meri, tako da na tom području nakon realizacije ovog projekta ne bi trebalo više da imamo problem sa nelegalnim odlaganjem otpada, rekao je Tasić.

Foto Grad Užice


Članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam u Užicu Nada Jovičić je navela nedavno za Radio Lunu da je prošle godine u slivnom području akumulacije Vrutci, na potezu od Stapara do Kremana, postavljeno 12 kontejnera od 1, 1 m³ i da su postavljene i table upozorenja o zabrani odlaganja otpada na lokacijama koje su u prethodnom periodu bile na udaru nesavesnih građana.

Jovičić je naglasila da je na taj način u 2020. godini prikupljeno 172 tone otpada više u odnosu na 2019. godinu.


Sledeće godine, kako je poručio Tasić, Grad Užice će nastaviti da čisti divlje deponije na teritoriji grada i da postavlja koševe za propisno odlaganje otpada kako bi se što bolje uspostavio sistem upravljanja otpadom u ruralnom području i na tim mestima sprečilo nelegalno odlaganje otpada.

Radojević: Bez definisanih pravila igre, nema žutih kartona(AUDIO)

Medijski sadržaj je deo projekta EKOloguj se, ne otpadaj

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
59 %
1.5kmh
5 %
Uto
35 °
Sre
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime