- REKLAMA -
7.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Novac i za čistiji vazduh u Zlatiborskom okrugu

Novac i za čistiji vazduh u Zlatiborskom okrugu

- REKLAMA -

Grad Užice se našao na preliminarnim rang listama javnih konkursa koje je Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo kako bi finansijski podržalo pošumljavanje, zamenu i rekonstrukciju kotlarnica za grejanje i druge projekte koji teže smanjenju zagađenja vazduha iz individualnih izvora.

Foto screenshot preliminarne rang liste MŽS za sufinansiranje projekata smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz individualnih izvora. Radio Luna i dalje očekuje odgovore od gradske većnice Nade Jovičić o detaljima odobrenih projekata

Užice će dobiti 14 miliona, Priboj tri, dok će Opština Kosjerić dobiti oko 38, 4 miliona za smanjenje uticaja aerozagađenja iz individualnih izvora.

Foto screenshot preliminarne rang liste MŽS  za sufinansiranje projekata smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz indiivdualnih izvora

Prema preliminarnoj rang listi, za kotlarnicu vrtića Bambi, Užice će od Ministarstva životne sredine ove godine dobiti četiri miliona dinara, koliko i Opština Prijepolje za rekonstrukciju kotlarnice u OŠ Mihajlo Baković.

Priboj će dobiti oko 3,5 miliona, Kosjerić oko 1,9 miliona, Čajetina oko 1,5 dinara za nabavku sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja.

Foto screenshot preliminarne rang liste MŽS, odobrena sredstva u poslednjoj kolini.

Užice će za pošumljavanje dobiti 579 500 dinara, Arilje 304 880 dinara, prema preliminarnoj rang listi Ministarstva.


Užice u sporazumu za klimu i energiju?


Članovi Gradskog veća su odlučili na 38. sednici da se Užice pridruži inicijativi Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju.

Pristupanjem toj inicijativi, kako su podsetili, Grad se obavezuje da će do 2030. godine smanjiti emisije CO2 i drugih gasova sa efektom staklene bašte za najmanje 40 odsto, efikasnom upotrebom energije i većim korišćenjem obnovljivih izvora energije.

Uz Memorandum i energetska efikasnost u Užicu, Bajinoj Bašti, Priboju(AUDIO)

Podsetimo, Opština Priboj se 2018. godine, potpisom u međunarodnoj Povelji gradonačelnika, obavezala da će isto učiniti na svojoj teritoriji, korišćenjem obnovljivih izvorа energije, prvenstveno biomase, ali i drugim merаmа energetske efikasnosti.

http://www.rrazlatibor.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=2395%3Abioen-&Itemid=90

U svetu se danas obeležava Svetski dan energetske efikasnosti.

Đoković: U javnim objektima domaćinsko ponašanje

Mediji prenose da Srbija troši dvostruko više energije od svetskog proseka, a čak šest puta više od pojedinih zemalja Evrope.

Primena mera štedi novac i energente

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
7.9 ° C
8 °
7.8 °
66 %
1.5kmh
40 %
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
16 °
Pon
18 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime