- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO U toku čišćenje jezera i košenje, uskoro i digitalni panoi za merenje...

U toku čišćenje jezera i košenje, uskoro i digitalni panoi za merenje brzine kretanja vozila

- REKLAMA -

Ekipe KJP Zlatibor čiste korito zlatiborskog jezera, čime će se, kako su naveli, stvoriti uslovi za nastavak radova u jezeru.

Iz KJP Zlatibor su podsetili da je u planu betoniranje preostale površine dna jezera koje nije završeno tokom jeseni. Pojasnili su da će na sredini jezera biti postavljen betonski zid koji će služiti kao nosač mlaznica za fontanu.

Zlatibor danas/ Foto: Nikola Mitrović sa Zlatibora

Izvorska voda u zlatiborskom jezeru na Kraljevom trgu

Prema najavama iz Opštine, ove godine u planu da se dovrše radovi na Zlatiboru(Foto J.P.: Zlatibor u aprilu)

Jezero u centru Zlatibora je obnovljeno prošle godine. Bila je to prva detaljna rekonstrukcija jezera od njegove izgradnje 1947. godine.

–  To je obuhvatilo obnavljanje korita jezera, uvođenje najsavremenijeg sistema odvoda vode, formiranje novih zelenih površina oko jezera, kao i rekonstruisanje pešačke staze i platoa ispred Kraljeve česme, podsetili su iz KJP Zlatibor.

Pantović: KJP Zlatibor prati ubrzan razvoj turističkog centra(FOTO/AUDIO)

Rekonstrukciju centra Zlatibora je finansirala Opština Čajetina. Iz te lokalne samouprave su prošle godine najavili da će ove godine postaviti fontanu dužine 120 metara, sa vodenim mlazom i stubom visokim 25 metara. Prema najavama, biće to multifunkcionalni sadržaj na vodi, sa zvučnim i svetlosnim efektima.

Foto J.P.

Počela je i sezona košenja, poručili su iz KJP Zlatibor.

Obrazložili su da će Služba za održavanje javnih zelenih površina tog čajetinskog komunalnog javnog preduzeća mašinski kositi samohodnim i traktorskim kosačicama, trimerima i rajderom za košenje.

–  U toku vegetacionog perioda vrši se redovno košenje i održavanje oko 320.000 m2 javnih zelenih površina, koje se sprovodi nekoliko puta godišnje, u skladu sa vremenskim prilikama i potrebama na terenu. Ukoliko postoji potreba, ovi poslovi obuhvataju grabuljanje i odvoz trave na deponiju, naveli su iz KJP Zlatibor dodavši da zaposleni uporedo mašinski i ručno raskresuju i žbunje i visoko rastinje oko saobraćajnica.

Foto izvor KJP Zlatibor

KJP Zlatibor je saopštio da počinju da obeležavaju kolovoz horizontalnom signalizacijom na Zlatiboru, a potom u Čajetini i Rožanstvu.

Naveli su da su u toku i pripremni radovi oko postavljanja signalno-obaveštajnih digitalnih panoa za merenje brzine kretanja vozila.

–  Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina je nabavio deset panoa i odredio lokacije na kojima će biti postavljeni. Cilj je povećanje bezbednosti saobraćaja u blizini škola, dečjih igrališta i najfekventnijih saobraćajnica, naveli su iz KJP Zlatibor na Fejsbuk stranici.

Foto izvor KJP Zlatibor Fejsbuk stranica

Nedavno je KJP Zlatibor nabavio grejder marke LiuGong, građevinsku mašinu koju mogu korisititi sve službe tog javno komunalnog preduzeća.

–  Radna mašina poseduje dugački nož koji se koristi za čitav niz radova, kao što su fino ravnanje podloge kod npr. izrade asfaltnih puteva, izrade kanala i kosina, profilisanje, razastiranje materijala, planiranje, skidanje humusa, čišćenje snega…, naveli su iz KJP Zlatibor dodavši da je vrednost nabavke 11.823.600 dinara sa PDV-om.

Oko 120 miliona za novu opremu(FOTO)

Podsetimo, nedavno je objavljen Izveštaj o ispitivanju zadovoljstva korisnika komunalnih usluga u opštini Čajetina.

Od oko 350 ispitanih meštaja sa područja Čajetine, ukupno je 70, 2 odsto ispitanika potpuno i pretežno zadovoljno kvalitetom usluga koje pruža KJP Zlatibor Čajetina, dok je 12 odsto ispitanih meštana potpuno i pretežno nezadovoljno uslugom odnošenja komunalnog otpada i održavanjem zelenih površina.

Zadovoljni kvalitetom usluga komunalnih javnih preduzeća?

 

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime