- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Naslovna Nesvakidašnji svetlosni efekti biće instalirani na Kraljevom trgu

Nesvakidašnji svetlosni efekti biće instalirani na Kraljevom trgu

- REKLAMA -

Radovi na rekonstrukciji Kraljevog trga u centru Zlatibora su zbog širenja korona virusa, usporeni ali ne i zaustavljeni. Radi se sa manjim brojem radnika uz sve propisane mere. Zlatibor, kao turistički centar biće jedinstven, u planu je osvetljenje Multifunkcionalnog parka na Zlatiboru i trenutnoo se radi na provlačenju neophodne instalacije.

Prvi nivo je funkcionalno osvetljenje sa promenljivim nivoom osvetljaja na podu od behatona, koji se realizuje pomoću reflektora u skladu sa planiranim dešavanjima na Trgu. Drugi nivo osvetljenja je stvaranje svetlosnih slika na podu trga. Na jednom delu trga, u zelenoj zoni prema baštama kafića, predvideli smo postavljanje svetlećeg drveta visine 5,6m, napisao je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović na svom FB profilu.

U zimskom perodu, kada je jezero zaleđeno ili ima snega, na jezeru će biti svetlosna slika sa željenim motivima. Isti reflektori mogu se koristiti i u toku letnje sezone za svetlosne efekte po ivici jezera, samo sa drugim motivom. Posebno osvetljenje ide i ka krošnjama borova, kao važnog simbola Zlatibora. Reflektor je predviđen i za osvetljenje česme, kao i za spomenik generalu Krsti Smiljaniću.

U toku su i pripreme za fontanu sa vodenim i svetlosnim efektima, gde ćemo imati filmske i muzičke prikaze, ili dečije predstave. Važno je da svaki deo Trga stavimo u funkciju i istaknemo sve ono što je lepo, a do sada je bilo u mraku ili zapušteno napisao je Stamatović.

Rekonstrukcija Kraljevog trga na Zlatiboru obuhvata i izgradnju novog šetališta u dužini od 1.300 metara. Promenada kreće od teniskih terena, preko Kraljevog trga i vodiće sve do hotela Tornik. Ceo taj popločani deo imaće i podno grejanje. U sklopu radova biće pročišćeno i jezero koje se nalazi u samom centru, kao i izmeštanje kišnog kolektora  i izgradnja optočnih kanala, koji  će sprečiti da površinske vode prljaju jezero.

Foto: RINA

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
12 ° C
12.4 °
11.9 °
76 %
4.1kmh
40 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
26 °
Pet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime