- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Oko 120 miliona za novu opremu(FOTO)

Oko 120 miliona za novu opremu(FOTO)

- REKLAMA -

Oko 120 miliona dinara, prema najavama i planu investicionih ulaganja, uložiće KJP Zlatibor ove godine u nabavku opreme.

KJP Zlatibor je saopštilo da je nabavilo dve dvoosovinske traktorske prikolice, vrednosti 2,6 miliona dinara.

Stigla jedna traktorska prikolica, dok drugu očekuju u ponedeljak(Foto KJP Zlatibor Čajetina)

Kako su naveli, prikolice, nosivosti osam tona i zapremine sanduka 11 metara kubnih, prvenstveno su namenjene za prevoz građevinskog materijala i kabastog otpada i za druge potrebe transporta.

Biće posla i za prikolice: Na Zlatiboru danas

Najavljuju drugačiji tretman kabastog i građevinskog otpada(AUDIO)

Sredinom januara je KJP Zlatibor nabavio dva elektro vozila za uslužnu dostavu robe lokalima u Tržnom centru na Zlatiboru i multifunkcionalnu čistilicu, švajcarske proizvodnje, za čišćenje saobraćajnica i pešačkih zona.

Iz KJP Zlatibor su naveli da su električna vozila vredna 7,1 milion dinara sa PDV-om.

Foto izvor KJP Zlatibor

U voznom parku KJP Zlatibor i električna vozila

Kako je predočeno na sajtu KJP Zlatibor, iz tog preduzeća planiraju da nabave finišer za asfalt, valjak za asfalt, termokontejner i grejder za krpljenje i asfaltiranje puteva.

Podsetimo, to javno komunalno preduzeće, sa oko 2,3 miliona dinara sa PDV-om, nedavno je nabavilo stotinu novih plastičnih kontejnera kako bi zamenio metalne u pojedinim naseljenim mestima na Zlatiboru.

Metalne kontejnere će postaviti u Krivoj Reci.

Nabavili 100 kontejnera za Zlatibor

Rasporedili su početkom februara oko 50 kontejnera u Mačkatu i time započeli sa redovnim organizovanim odvoženjem komunalnog otpada iz seoskih mesnih zajednica.

Postavili 50 kontejnera u Mačkatu

Za Zlatiborpress su podsetili i da je u planu da se u taj sistem uvedu i Kriva Reka, Smiljanski zakosi, a potom i Očka gora i Jevremovići, pa i ostali delovi opštine.


Grade poslovni objekat


U toku su armiračko-betonski radovi i poslovi na formiranju temelja novog poslovnog objekta tog javno komunalnog preduzeća na Zlatiboru.

Foto KJP Zlatibor FB stranica

Direktor KPJ Zlatibor Srđan Pantović za Radio Lunu i RAM mrežu je rekao nedavno da očekuje da polovinom ove godine bude završena gradnja novog poslovnog objekta, upravne zgrade, radionica i garaža. Tada će i zaposleni i mehanizacija KJP Zlatibor biti na okupu, na putu za Semegnjevo, na mestu gde je trenutno pretovarna stanica.

U planu je, podsetimo, izmeštanje pretovara komunalnog otpada na novu lokaciju, dok će postojeći objekat iskoristiti za garaže i kao magacinski prostor.

Kako su podsetili iz KJP Zlatibor, lokalna samouprava finansira te radove, ukupne vrednosti oko 120 miliona dinara.

Pantović: KJP Zlatibor prati ubrzan razvoj turističkog centra(FOTO/AUDIO)

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime