- REKLAMA -
18.3 C
Užice
Početna EKO Stigla prva isporuka; više od 910 plavih kanti za suv otpad u...

Stigla prva isporuka; više od 910 plavih kanti za suv otpad u Čajetini

Tokom avgusta, prema najavama, uspostaviće primarnu selekciju otpada u Čajetini, potom i na Zlatiboru

- REKLAMA -

U Opštinu Čajetina je stigla prva isporuka plavih kanti namenjenih za sakupljanje suvog, reciklabilnog toka otpada, saopštila je Dragana Rosić, saradnica za odnose sa javnošću KJP Zlatibor, navodeći da je dopremljeno 912 numerisanih posuda, zapremine 240 litara, sa uputstvom za pravilno odlaganje suve frakcije.

Iz KJP Zlatibor su napomenuli da će Opštini Čajetina biti isporučeno ukupno 5.936 plastičnih kanti od 240 litara za suvi otpad i 40 kontejnera žute boje za sakupljanje stakla.

–  Po najavama Ministarstva zaštite životne sredine, koje u saradnji sa EISP2 programom podržanim od strane Švedske Vlade, sprovodi projekat uvođenja odvojenog sakupljanja reciklabilnog otpada, ostatak opreme trebalo bi da bude isporučen do juna, naveli su iz KJP Zlatibor podsetivši da im je nedavno, donacijom Švedske vlade, isporučena autosmećara, kapaciteta 16 metara kubnih.

Stigla vozila i abrol kontejneri

–  U međuvremenu, KJP Zlatibor, koje je nosilac čitavog projekta, pokrenulo je postupak nabavke 3.200 zelenih kanti za mokar otpad, zapremine 120 litara, napomenuli su iz tog javno komunalnog preduzeća podsetivši da će kompletna oprema omogućiti da se uspostavi odvojeno sakupljanje reciklabilnog toka otpada u individualnim domaćinstvima i kolektivnom vidu stanovanja u naseljima Čajetina i Zlatibor.

Rosić je napomenula da će pre upotrebe opreme uputiti građane kako bi bili spremni za budući koncept sakupljanja otpada.

–  Njegovo uspostavljanje vršiće se sukcesivno, po fazama, počevši od naseljenog mesta Čajetina. Tako će prvih oko stotinu čajetinskih domaćinstava kante dobiti tokom avgusta, a meštani Zlatibora priključiće se nakon završetka letnje turističke sezone, najavili su iz KJP Zlatibor.

Dopremljene kante su u iznajmljenom skladištenom prostoru u Braneškom Polju gde će skladištiti i ostalu nabavljenu opremu.

Pretežno zadovoljni, ali ima i neupućenih

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
18.3 ° C
18.3 °
18.3 °
49 %
10.6kmh
82 %
Sub
18 °
Ned
8 °
Pon
4 °
Uto
6 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime