- REKLAMA -
11 C
Užice

Stigla vozila i abrol kontejneri

- REKLAMA -

Bogatiji je za dva nova abrol kontejnera za transport otpada Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko iz kojeg su saopštili da očekuju isporuku još četiri abrol kontejnera.

–  Ulaganje u novu opremu je primer dobrog poslovanja firme. Cilj nam je da nastavimo sa osavremenjivanjem opreme i voznog parka čime će se pružiti komforniji uslovi za rad naših kolega, naveli su iz JKP Duboko na Fejsbuk stranici.


Nov autosmećar i na Zlatiboru i u Bajinoj Bašti

Foto izvor Fejsbuk/Kjp Zlatibor Čajetina

KJP Zlatibor je dobio novo dvoosovinsko vozilo za sakupljanje i prevoz reciklabilnog toka otpada, kako su naveli, kapaciteta 16 metara kubnih, sa mehanizmom za presovanje otpada i mogućnošću prihvatanja kanti od 120 i 240 litara i kontejnera od 1, 1 m3.

–  Reč je o donaciji Švedske Vlade koja je podržala Projekat primarne separacije otpada kroz program EISP2 u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština, naveli su iz KJP Zlatibor podsetivši da će projektom dobiti i oko 5 940 plastičnih kanti od 240 litara za sakupljanje reciklabilnog toka otpada i 40 plastičnih kontejnera žute boje za sakupljanje stakla.

Prvo mesto su osvojili Anđela Petković i Jovana Kuzeljević, drugo Anđela Kuzeljević i Todor Novaković, nagrade za treće mesto Teodori Milić i Nemanji Spasojević(Foto izvor Fejsbuk/Kjp Zlatibor Čajetina)

Predstavnici KJP Zlatibor, na sednici Eko odbora OŠ Dimitrije Tucović, uručili su diplome i poklone pobednicima likovnog konkursa za osnovce te škole na temu izrade idejnog rešenja maskote lokalnog komunalnog preduzeća.

–  KJP Zlatibor Čajetina je u svoj plan rada za narednu godinu uvrstilo uspostavljanje sistema primarne selekcije otpada na teritoriji opštine Čajetina. Jedna od aktivnosti koja će tome prethoditi je edukacija svih sugrađana, od najmlađih do najstarijih. U svrhu podrške edukativne kampanje planirana je izrada maskote preduzeća koja bi svojim prisustvom privukla pažnju, prvenstveno najmlađe populacije, a onda i svih ostalih, naveli su iz KJP Zlatibor.

Zlatibor dobio 100 novih kontejnera

Kamion za odvoz otpada, zapremine 16 kubnih metara, stigao je i u bajinobaštanski JKP 12. septembar. Nabavljen je u okviru projekta Primarna selekcija otpada, finansiran iz predpristupnih fondova Evropske unije posredstvom Ministarstva zaštite životne sredine.

Članica jedinice za implementaciju projekta Dragana Ivanović je pojasnila za TV5 da će kamion služiti za prikupljanje razdvojenog otpada, nakon dobijanja 3 800 kanti za domaćinstva, te da je ugovor lokalnu samoupravu obavezao da prati tok otpada do Regionalnog centra za upravljanje otpadom Duboko u Užicu.


Podsetimo, Bajina Bašta je među šest lokalnih samouprava prekograničnog područja Srbija- Bosna i Hercegovina u kojima će do marta 2023. godine, izradom akcionih planova i nabavkom komunalne opreme, pokušati da usmere rešavanje problema u sistemu upravljanja otpadom ka konceptu nula otpada i razvoju cirkularne ekonomije, kao pokretačima društveno- ekonomskog razvoja u prekograničnom području.


Do leta i oprema i razgovori sa stanovništvom Bajine Bašte o adekvatnom načinu razdvajanja otpada na mestu nastanka.

Foto Fejsbuk/JKP Lim Prijepolje

Prijepoljski JKP Lim je sredinom februara dobio nov kamion autosmećar, zapremine 15 metara kubnih, nabavljen novcem iz opštinskog budžeta.

Prema navodima vršioca dužnosti direktora JKP Lim Dževada Beganovića, kamion BMC je turske proizvodnje sa priključkom koji istovara i kontejnere od pet kubnih metara.  Beganović je naveo za Forum Info da za pola godine očekuju i kamion, donaciju japanske ambasade, nakon raspisivanja javne nabavke.

Vozilo Sjenici od Beograda

- Advertisement -
IZVORFejsbuk
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
11 ° C
11 °
11 °
61 %
8.5kmh
100 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime