- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Pumpna stanica u Sevojnu za oko dva meseca(AUDIO)

Pumpna stanica u Sevojnu za oko dva meseca(AUDIO)

- REKLAMA -

Za oko dva mesec, prema procenama, trebalo bi da bude uređena pumpna stanica u Sevojnu za punjenje rezervoara autobusa na CNG javnog gradskog i prigradskog prevoza Užica, potvrdili su iz Užiceprevoza navode člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj Slobodana Šiljkovića.

  • Proces izgradnje je u toku, a generalno obimna dokumentacija i rad više učesnika je čine dosta komplikovanijom i teškom za procenu, a sve informacije koje imamo govore u prilog izjave člana Gradskog veća, naveo je za Radio Lunu Dragan Marjanović, direktor Ogranka Bečejprevoza Užiceprevoz, uz napomenu da će im pumpna stanica značiti zbog organizacije i logistike, ali i za optimizaciju izraženih troškova.

Prema ranijim navodima Marjanovića, troškovi poslovanja su im porasli prošle godine sa privremenim punjenjem autobusa na CNG na najbližoj gasnoj stanici u Čačku. Ove godine su rezervoare autobusa javnog gradskog prevoza punili metanom i direktno iz boca sa prikolica u užičkom naselju Krčagovo. Dok su iz Bečejprevoza napominjali da su pribavili potrebne dozvole,  predstavnici udruženja građana Sloga i iz Gradskog odbora stranke slobode i pravde su negodovali smatrajući da je tim načinom punjenja rezervoara autobusa ugrožena bezbednost imovine i građana.

Foto izvor Fejsbuk/ Udruženje građana Sloga Užice

SSP: Javni prevoznik toči metan iz boca sa prikolica i ugrožava bezbednost Užičana

 

Gostujući u emisiji U centru pažnje na užičkoj TV5, gradski većnik Slobodan Šiljković je napomenuo da je nakon izlaska na teren službe Ministarstva unutrašnjih poslova i tužioca ustanovljeno da je Bečejprevoz koristio bukvalno sve iz nomenkultura bezbednosti koje treba da koristi, te da je i u zvaničnom dopisu navedeno da je bezbednost ispoštovana.

Foto arhiva

Trenutno je na teritoriji grada Užica u upotrebi 20 vozila javnog gradskog i prigradskog prevoza na komprimovani prirodni gas CNG.

  • Poslednji put su vozila nabavljena krajem godine. Njihova prosečna starost je deset godina. Planirana je i nabavka još modernijih i novijih vozila, naveo je Marjanović istakavši da je trenutni broj vozila dovoljan za obavljanje javnog gradskog i prigradskog saobraćaja u Užicu.

Gradskim i prigradskim ulicama i putevima saobraća više od 25 vozila javnog gradskog i prigradskog prevoza, od čega je 20, prema navodima Marjanovića, prilagođeno osobama sa invaliditetom.

  • Imamo problem nedostatka vozača profesionalaca, ali to je problem u celoj Srbiji, napomenuo je direktor ogranka Užiceprevoz.

Podsetimo, javni gradski i prigradski prevoz putnika na teritoriji Užica na 25 godina je poveren privatnoj firmi Bečejprevozu, nakon što su odbornici Skupštine grada Užica na 15. sednici krajem decembra 2021. godine usvojili Predlog odluke o davanju saglasnosti na Konačan nacrt javnog ugovora o poveravanju obavljanja delatnosti javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Užica, po modelu javno- privatnog partnerstva sa elementima koncesije. Pojedine opozicione stranke su tada negodovale smatrajući da je ugovor štetan po građane.

Iz Grada Užica su ranije napominjali da će autobusi na CNG doprineti smanjenju aerozagađenja.  Javni ugovor predviđa da Bečejprevoz ima dve godine probnog perioda da izgradi pumpnu kompresorsku stanicu u Užicu kako bi trajno rešio snabdevanje vozila na CNG gasom.

Da li će eventualno biti rešen nedostatak obaveštenja o autobuskim polascima i redu vožnje na autobuskim stajalištima na teritoriji grada, do objave teksta nismo dobili odgovor iz odeljenja za saobraćaj JP Užice razvoj.

Foto screenshot/dodato 30. marta

U planu unapređenje sistema saobraćaja i 350 parking mesta za dve godine

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime