- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Srbija i region SSP: Javni prevoznik toči metan iz boca sa prikolica i ugrožava bezbednost...

SSP: Javni prevoznik toči metan iz boca sa prikolica i ugrožava bezbednost Užičana

- REKLAMA -

Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva od lokalne samouprave da odmah zabrani Bečej prevozu da rezervoare autobusa javnog gradskog prevoza puni metanom direktno iz boca sa prikolica usred užičkog naselja Krčagovo zbog kako su naveli, ugrožavanja bezbednosti imovine i građana.

  • Kako kažu, najbliža gasna stanica im je u Čačku, što im podiže troškove poslovanja, pa su našli ovaj “privremen način“, zbog koga građani strepe da li će im naselje odleteti u vazduh. Šta još treba da se desi da bi nadležni organi lokalne samouprave preispitali ugovor s Bečej prevozom i našli pouzdanijeg partera i prevoznika koji bi vršio uslugu javnog prevoza na teritoriji Grada Užica, naveli su iz užičkog SSP-a.

Prema njihovim navodima, zabranom bi se na vreme sprečila potencijalna tragedija i utvrđivanje odgovornosti jer, kako su dodali u saopštenju, nijedna služba, kako čujemo, nije nadležna u ovom slučaju, ni od gradskih ni od republičkih inspekcija koje su kontaktirane.

Podsetimo, nedavno je i Udruženje građana Sloga Užice saopštilo na društvenim mrežama da smatra da je taj način pretakanja opasne materije prirodnog gasa, kako su naveli, vršen u nepropisanim uslovima, te da ugrožava živote i bezbednost građana Krčagova zbog čega su obavestili policiju o svojim saznanjima sa terena.

Direktor Bečejprevoza u Užicu Dragan Marjanović je kazao za Danas da već mesecima na takav način pune rezervoare autobusa i da je uprava te firme pribavila sve potrebne dozvole.

Marjanović je u razgovoru za Danas rekao da neće više puniti rezervoare na takav način ukoliko im inspekcije to nalože, nakon izlaska na teren.

Na ulicama autobusi na CNG prilagođeni osobama sa invaliditetom, na Autobuskoj stanici i table sa pravilima lepog ponašanja

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime