- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Narandžasti po gradu do 1. avgusta

Narandžasti po gradu do 1. avgusta

Građani Užica svakog poslednjeg vikenda u mesecu imaju četiri dana da kabasti otpad odlože u posebne kontejnere narandžaste boje na predviđenim lokacijama u gradu

- REKLAMA -

Kontejnere za kabasti otpad postaviće JKP Bioktoš u četvrtak na 20 lokacija u gradskim mesnim zajednicama.

  • Podsećamo da smo nedavno promenili tri lokacije kontejnera i to u Turici (kod skretanja za vrtić), na Zabučju (raskrsnica Zlatiborske i ulice Miloša Crnjanskog) i u Krčagovu (gornja kapija kasarne u ulici Heroja Jerkovića), naveli su iz BWL tima.

Foto izvor Fejsbuk/Ere recikliraju

Kontejnere će ukloniti 1. avgusta nakon devetog puta organizovanog prikupljanja otpada po uvedenoj sistemskoj promeni koja, podsetimo, teži da smanji dnevni pritisak na JKP Bioktoš, uspostavi održiv tok upravljanja kabastim otpadom, uštedi deponijski prostor preusmeravanjem usitnjenog kabastog materijala u cementnu industriju, na tržište sekundarnih sirovina ili odlaganjem na telo deponije u zapreminski manjoj meri.

Podsetimo, na regionalnu sanitarnu deponiju odlažu otpad iz devet lokalnih samouprava Zlatiborskog i Moravičkog okruga, u reciklažno dvorište kabasti otpad do paljenja mobilne drobilice, mašine šreder.

Reciklažno dvorište za odlaganje kabastog je otvoreno i za građane radnim danima od 7 do 14 sati.

  • Pohvalno je da se sve više sugrađana opredeljuje da svoj kabasti otpad doveze direktno na lokaciju reciklažnog dvorišta Duboko. Do sada je tu priliku iskoristilo 52 Užičana sa dovezenih 35 t kabastog otpada, napomenuli su sredinom juna iz BWL tima na Fejsbuk stranici Ere recikliraju dodavši da je analiza otpada prikupljenog u narandžastim kontejnerima pokazala da MZ Turica, sa 7,2 tone kabastog, beleži najbolje rezultate u prethodnih sedam meseci novog sistema, dok je najložiji rezultat po udelu kabastog na Carini, gde je do sada prikupljeno 2,7 tona kabastog otpada.
Foto izvor Fejsbuk/Ere recikliraju

Kabasti otpad smo i u prethodnim nedeljama viđali pored komunalne opreme u gradu, dok iz JKP Bioktoš redovno apeluju na građane da kabasto odlažu samo u narandžaste kontejnere ili u reciklažno dvorište i da komunalni otpad ne bacaju u kontejnere za kabasto.

Foto J.P.

Foto V.K.

кабасти отпад, контејнери

Сеоске МЗ, кабасти

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime