- REKLAMA -
14.7 C
Užice

Za vašu decu

Izgradnja igrališta na Megdanu je rezultat potrebe naših sugrađana da preurede ovaj prostor i prilagode ga našoj deci, navela je gradonačelnica na otvaranju igrališta nedaleko od gradskog trga

- REKLAMA -

Poručujemo deci da se igraju ovde, da budu zadovoljni, da budu srećni, ali da istovremeno čuvaju ovaj prostor jer su njihove mame i tate učestvovale u izgradnji ovog igrališta i napravili za njih poseban kutak za igru, kazala je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević septembra 2020. godine kada je otvoreno igralište na Megdanu.


Udružimo se, naziv je Užičkog programa lokalnog partnerstva u okviru kojeg je izgrađeno to dečje igralište nakon što su se građani Užica, posredstvom aplikacije na zvaničnoj stranici grada, izjasnili da žele igralište u centru grada i rekonstruisan Mali park.

Igralište je izgrađeno i opremljeno sa pet miliona dinara. Novac je obezbeđen, kako su tada naveli iz Gradske kuće, delom iz gradskog budžeta i delom od godišnje nagrade koju je Grad Užice dobio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave i delom od nagrade koja je dodeljena Gradu od Stalne konferencije gradova i opština iz budžeta programa Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti Swiss PRO./Foto arhiva

Direktora JP Užice razvoj Nikola Maksimović je tada naveo da je igralište izgrađeno i opremljeno u skladu sa svim evropskim standardima.

Na igralištu danas

Ni nedavna napomena da mališani koriste lavirint za igru nije sprečila mlade da, u našem prisustvu, nastave da gaze nekada deo tobogana koji je odnedavno na tartan podlozi.

U prostoru za igru(FOTO)

Ni odlomljen deo na ljuljašci, koji je u odnosu na decembar prošle godine obogaćen i kanapom, nije sprečio pojedine da se ljuljaju, uz posebnu pažnju na bezbednost od moguće povrede.

Ko je kriv u slučaju povrede?

U odnosu na prehodne mesece, šarenilo tobogana je obogaćeno natpisima

Deo klupe

Primena stupila na snagu: Dečja igrališta prema zahtevima iz Pravilnika o bezbednosti

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime