- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Počela izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu

Počela izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu

- REKLAMA -

U okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva „Udružimo se“, počela je izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu za koje su se građani izjasnili glasanjem preko aplikacije koja je bila postavljena na sajtu Grada Užica. Sličan broj glasova tada je dobio i projekat rekonstrukcije Malog parka.

Izgradnja i opremanje dečijeg igrališta na Megdanu koštaće ukupno oko pet miliona dinara. Deo sredstava, obezbeđen je iz gradskog budžeta, deo od godišnje nagrade koju je Grad Užice dobio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, 2,6 miliona dinara, u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave (projekat Udružimo se u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“ i RELOF-a, koje finansira švajcarska Vlada), a deo od nagrade koja je dodeljena Gradu od Stalne konferencije gradova i opština iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), 960.000 dinara.

Izvođač radova je firma „Maraton“ iz Mačvanske Mitrovice koja će isporučiti i mobilijar za igralište. Rok za završetak radova koji se izvode prema projektu JP „Užice razvoj“ je 30 dana.

Prema rečima direktora JP „Užice razvoj“ Nikole Maksimovića igralište će biti izgrađeno i opremljeno u skladu sa svim evropskim standardima.

Izvor: Grad Užice 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime