- REKLAMA -
21.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme U prostoru za igru(FOTO)

U prostoru za igru(FOTO)

Snalaze se mališani i igraju uprkos izgledu igrališta u centru grada

- REKLAMA -

Igralište za decu na Megdanu je zvanično otvoreno u septembru 2020. godine.
Prostor je preuređen na inicijativu građana, u okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva Udružimo se.
Gradnja i opremanje igrališta je koštalo oko pet miliona dinara i finansirano je novcem iz gradske kase, od poreza na imovinu, i od nagrada lokalnoj samoupravi za transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave posredstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa švajcarskom Vladom i od Stalne konferencije gradova i opština iz budžeta programa Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO(Foto arhiva)

Podsetimo, sva dečja igrališta od 23. novembra 2021. godine moraju da ispunjavaju zahteve u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta čija je primena stupila na snagu.

Prema navodima iz Ministarstva privrede, Pravilnik se primenjuje na sva javno dostupna dečja igrališta na otvorenom prostoru postavljena posle 23. novembra 2018. godine, dok je za dečja igrališta koja su izgrađena pre tog datuma propisan prelazni period od tri godine kako bi se ona usaglasila sa zahtevima Pravilnika najkasnije do 23. novembra 2021. godine.

–  U cilju praćenja sprovođenja Pravilnika, Ministarstvo privrede je u poslednjih nekoliko meseci započelo prikupljanje podataka od svih jedinica lokalne samouprave o stanju dečjih igrališta čije održavanje je u njihovoj nadležnosti, odnosno o broju igrališta koja su usaglašena sa zahtevima Pravilnika. Kontrolu ispunjenosti zahteva za zaštitu zdravlja i bezbednosti dečjih igrališta u skladu sa Pravilnikom sprovode tržišna i komunalna inspekcija, u okviru svojih nadležnosti, naveli su nedavno iz Ministarstva privrede.

Oni su saopštili da su imenovana tela za ocenjivanje i proveru usaglašenosti opreme za dečja igrališta, odnosno kompletnih dečjih igrališta sa zahtevima koje pripisuje Pravilnik.

Primena stupila na snagu: Dečja igrališta prema zahtevima iz Pravilnika o bezbednosti

 

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
59 %
1.8kmh
90 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
19 °
Čet
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime