- REKLAMA -
15.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Za oko dva meseca završetak rekonstrukcije jedinog Antituberkuloznog dispanzera u okrugu(AUDIO)

Za oko dva meseca završetak rekonstrukcije jedinog Antituberkuloznog dispanzera u okrugu(AUDIO)

Predstavnici EU ponovo u Užicu

- REKLAMA -

Zdravstvo i obrazovanje su osnova svakog društva. Briga o najugroženijima je prvo načelo na kojem je Evropska unija zasnovana, a Užice pokazuje da zajedno možemo da se brinemo i o deci i ljudima koji imaju posebne potrebe, izjavio je šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini nakon obilaska zgrade Antituberkuloznog dispanzera u Užicu čija će rekonstrukcija biti završena za oko dva meseca, prema najavama iz Gradske kuće.

Zgrada je ranije korišćena i za lečenje od alkoholizma, od bolesti zavisnosti.

  • Nakon skoro godinu dana od poslednje posete svedočimo istom duhu i napretku. Evropska unija je svuda gde nalazimo partnere koji dele naša načela, napomenuo je Bertolini u Užicu.

 

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je navela da je u planu da se u objektu  Antituberkuloznog dispanzera zbrinjavaju ljudi oboleli od tuberkuloze i respiratornih bolesti i osobe sa mentalnim problemima.

  • Nakon zavšretka radova sigurno će se poboljšati kvalitet pružanja zdravstvenih usluga građanima Užica. O nameni objekta odlučiće Zdravstveni centar Užice, istakla je gradonačelnica Užica.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja dr Aleksandar Lazić je istakao da je Antituberkulozni dispanzer podneo veliki teret na primarnom zdravstvenom nivou tokom pandemije korona virusa kovid 19, te da je kroz njega u periodu od dve i po godine zbrinuto više od 300 000 pacijenata.

  • Ova zgrada je jedina zgrada koja je Antituberkulozni dispanzer na teritoriji Zlatiborskog okruga. Funkcionisala je u okviru Zdravstvenog centra Užice i kao dnevna bolnica. Velika je i izuzetno značajna stvar što je prepoznato da zgradu treba rekonstruisati, očuvati joj postojeću namenu i dodati joj oš više postojećih kapaciteta, naveo je Lazić.

U renoviranje i energetsku sanaciju objekta je uloženo 490 000 dolara, od čega je udeo grada 290 000 dolara, dok je 200 000 dolara izdvojila Evropska unija posredstvom EU PRO plus programa Evropske unije za lokalni razvoj.

Antituberkulozni dispanzer sledeće godine potpuno rekonstruisan i energetski saniran

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
93 %
2kmh
100 %
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime