- REKLAMA -
10.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Antituberkulozni dispanzer sledeće godine potpuno rekonstruisan i energetski saniran

Antituberkulozni dispanzer sledeće godine potpuno rekonstruisan i energetski saniran

- REKLAMA -

Rekonstrukcija dispanzera za plućne bolesti i tuberkulozu u Užicu je projekat koji zajednički realizuju Grad Užice i donatori iz Evropske unije kroz EU PRO plus program. Vrednost projekta je 490.000 dolara, od toga je Grad Užice izdvojio  290.000 dolara, dok je 200.000 dolara obezbeđeno preko programa EU PRO Plus. Direktor zdravstvenog centra Užice dr Nataša Gagović je prilikom obraćanja javnosti navela da će se nakon rekonstrukcije ATD razmatrati dalja namena ovog objekta.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je navela da je ugovor o sanaciji ATD potpisan u  junu, da su radovi su u toku i da se očekuje da u toku naredne godine ovaj objekat površine oko 900 kvadrata bude potpuno rekonstruisan i energetski saniran. I dodala da će se time postići mnogo bolji uslovi za pacijente i zdravstvene radnike da će se on koristiti za saniranje posledica pandemijom kovida 19. Ona je istakla da se polako ide ka cilju, a da to je da se radi na rekonstrukciji objekata zdravstvenih ustanova.

-Za veliki kapitalni projekat, rekonstrukcija Zdravstvenog centra Užice i Opšte bolnice Užice se završava projektno tehnička dokumentacija, za to je Grad Užice isfinansirao projekat, ali sama realizacija projekta biće fiansirana od Vlade Republike Srbije. Grad će i u narednoj godini rekonstruisati seoske ambulante i zdravstvene stanice kao što smo to uradili ove godine sa zdravstvenom ambulantom u Sevojnu, rekla je Raković Radivojević.

Direktor zdravstvenog centra Užice dr Nataša Gagović je navela da je zgrada ATD u vlasništvu Zdravstvenog centra i da je do sada bila korišćena za specijalističko konsultativne preglede, a da je u vreme kovid pandemije, ta zgrada korišćena za preglede kovid pacijenata.

-Prethodne dve godine kroz kovid ambulante prošlo je oko 150.000 pacijenata, a pruženo je više od 350.000 usluga. Zgrada će biti potpuno rekonstruisana, a to ne podrazumeva samo prosto šminkanje i krečenje, već potpunu rekonstrukciju i privođenje energetskoj efikasnosti. Dalja namena zgrade će biti razmatrana nakon rekonstrukcije objekta, rekla je Gagović i istakla dobru saradnju Zdravstvenog centra i lokalne samouprave i podsetila da je grad ustupio prostor za kovid bolnicu u Krčagovu i finansirao razvod kiseonika.

Slobodan Derikonjić više asistent na programu EU PRO plus je rekao da je ovo jedan od 33 projekta koliko ih je prošle godine odobreno za 32 lokalne samouprave za uapređenje infrastrukture. On je istakao da je Užice jedini grad kome su odobrena dva projekta, jer se osim rekonstrukcije ATD radi I adaptacija I dogradnja prostora  za vrtić u Karanu.

Bertolini u Užicu, podrška EU unapređenju lokalne infrastrukture(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
61 %
7.4kmh
99 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime