- REKLAMA -
18.3 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Bertolini u Užicu, podrška EU unapređenju lokalne infrastrukture(AUDIO)

Bertolini u Užicu, podrška EU unapređenju lokalne infrastrukture(AUDIO)

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini u dvodnevnoj poseti zapadnoj Srbiji

- REKLAMA -

Nastavićemo zajedničke napore u podršci prioritetima, izjavio je šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije Nikola Bertolini tokom posete Užicu pojasnivši da su zdravstvena zaštita, zagađenje vazduha i zadržavanje mladih najvažniji problemi u opštinama Zapadne Srbije, ali i u pojedinim mestima Evrope.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU, u pratnji predstavnika lokalne samouprave, obišao je objekat užičkog Dispanzera za plućne bolesti i tuberkulozu kojeg će narednih šest meseci rekonstruisati uz podršku EU posredstvom EU PRO Plus programa Evropske unije za lokalni razvoj.

Taj objekat, izgrađen šezdesetih godina prošlog veka, bio je kovid ambulanta poslednje dve godine.

Dečji dispanzer postao kovid ambulanta za odrasle i decu(AUDIO)

  • Čitav projekat je vrednosti 490 hiljada dolara. Od toga je od strane programa EU PRO Plus finansiran sa 200 hiljada dolara, dok smo ostalo mi izdvojili iz budžeta grada Užica, napomenula je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Sa ukupno 430 hiljada dolara iz gradskog i budžeta EU PRO Plus programa adaptiraće i dograditi prvi seoski vrtić u užičkoj Mesnoj zajednici Karan.

Foto screenshot dokumenta o odobrenim predlozima projekata EU PRO Plus programa Infrastruktura za bolji kvalitet života// izvor https://euproplus.org.rs/

  • Nadamo se da će u toku sledeće godine mališani iz čitave Lužničke doline, iz Lunovog sela, Ribaševine i Karana, ući u nov vrtić, kazala je gradonačelnica Užica.

Evropska unija, kako je podsetila gradonačelnica, u poslednjih deset godina je podržala deset projekata u Užicu koji su se odnosili na izradu planske dokumentacije, na infrastrukturu, razvoj turističkih potencijala grada i primarnu selekciju otpada.

Bertolini je posetio i Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko u Užicu, uspostavljen 2011. godine uz podršku Evropske unije.

Prema navodima iz Gradske kuće, Bertolini je pohvalio napredak u poslovanju i otvaranje Edukativnog centra u RCUO Duboko.

Na sastanku u Gradskoj kući su poručili Užicu da, uz druge gradove u Srbiji, mora spremno da dočeka pristupanje države Evropskoj uniji.

  • Identifikacija probema u saradnji sa građanima, konsultovanje građana oko važnih odluka i davanje grupama građana mogućnost da pružaju usluge ostalim građanima je znak velike zrelosti i visokog nivoa razvoja. Opština koja ulaže u mlade i opština koja koordinira rad sa okolnim opštinama oko potreba mladih, u svakom slučaju, zaslužuje da uđe u krug evropskih opština, naveo je Nikola Betolini.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji tokom dvodnevne posete Zapadnoj Srbiji planira da obiđe Užice, Sjenicu, Novi Pazar, Rašku i projekte koje u tim lokalnim samoupravama podržava Evropska unija, a koji, kako su naveli, doprinose poboljšanju kvaliteta života ljudi obnovom i rekonstrukcijom obrazovnih i zdravstvenih ustanova i unapređenja životne sredine.

Bertolini će tokom dana posetiti i Sjenicu, sastati se sa predsednikom opštine Munibom Mujagićem i obići vrtić Maslačak čiju izgradnju je finansirala EU.

Foto screenshot dokumenta o odobrenim predlozima projekata EU PRO Plus programa radi unapređenja lokalne infrastrukture / izvor https://euproplus.org.rs/

U planu je i sastanak u Novom Pazaru sa predstavnicima lokalne samouprave i Regionalne razvojne agencije Sandžaka (SEDA). Tokom posete Raškoj, Bertolini sa predsednikom opštine Nemanjom Popovićem planira da obiđe postrojenja za tretman otpadnih voda čiju je izgradnju Evropska unija podržala sa 5,2 miliona evra.

Podrška EU Pro Plus i za projekte u Zlatiborskom okrugu

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
18.3 ° C
18.3 °
18.3 °
49 %
10.6kmh
82 %
Sub
18 °
Ned
8 °
Pon
4 °
Uto
6 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime