- REKLAMA -
8.7 C
Užice
Početna Srbija i region EKO RCUO Duboko: Imamo model za upravljanje kabastim otpadom(AUDIO)

RCUO Duboko: Imamo model za upravljanje kabastim otpadom(AUDIO)

Uz šredera, i građevinski otpad može dobiti novu upotrebnu vrednost. Širok prostor za unapređenje sistema, ukazuju iz BWL tima i apeluju da se izvrše korekcije nadležnosti inspekcijskih službi i komunalne milicije u kontroli sistema upravljanja kabastim otpadom

- REKLAMA -

Od početka primene novouspostavljenog sistema prikupljanja kabastog otpada sa teritorije gradskih mesnih zajednica Užica novembra prošle godine, prema navodima BWL tima, narandžastim kontejnerima je prikupljeno nepunih 115 tona otpada, od čega je okvirno 88 tona bio kabasti otpad koji je adekvatno zbrinut i nije zatrpan na telu deponije.

  • Statistika pokazuje da iz meseca u mesec ostvarujemo sve bolje rezultate, posebno kada je reč o strukturi otpada koji se prikuplja narandžastim kontejnerima. Tako je 9. narandžastog vikenda zabeleženo rekordnih 91% “čistoće” otpada, što praktično znači da građani samo u deset odsto slučajeva prave grešku kada odlažu kabasti otpad u narandžaste kontejnere, naveli su iz BWL tima na Fejsbuk stranici Ere recikliraju.

V.d. direktora Regionalnog centra za upravljanjem otpadom Duboko Momir Milovanović za Radio Lunu je kazao da mašina šreder već radi po opštinama Zlatiborskog okruga, te da je plan da drobi kabasti otpad i po Moravićčkom okrugu i Srbiji sa ciljem da ga adekvatnije zbrinu, povećaju prihod preduzeća i smanje opterećenost tela deponije.

Građani mogu bez nadoknade da odlože kabasti otpad u reciklažno dvorište na deponiji Duboko svakog dana od 7 do 14 sati

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
67 %
1.2kmh
87 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
21 °
Uto
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime