- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Produžili rok za prijavu za subvencionisanu nabavku ložnih uređaja

Produžili rok za prijavu za subvencionisanu nabavku ložnih uređaja

- REKLAMA -

Do 29. maja je produžen je rok za prijavu zainteresovanih građana na javni konkurs za subvencionisanu nabavku ložnih uređaja i sprovođenje mere smanjenja aerozagađenja iz individualnih izvora, poručili su danas iz Gradske kuće.

Po prvi put ove godine na konkursu mogu učestvovati objekti koji su u postupku legalizacije.

–  S tim što se podrazumeva da su predata sva potrebna dokumenta do izdavanja rešenja o legalnosti odnosno o ozakonjenju objekta, što podrazumeva izveštaj o zatečenom stanju kao i elaborat geodetskih radova za sve mere, osim one koja se odnosi na nabavku kotlova na gas. Takođe prvi put za sredstva mogu konkurisati sva fizička lica sa teritorije grada, bez obzira na to da li je reč o gradskim ili seoskim mesnim zajednicama. I vlasnici stanova u stambenim zgradama koji nemaju uslove za priključenje na gradski toplovod mogu računati na subvencije ukoliko ispune neophodne uslove, podsetili su iz Grada Užica.

Vlasnici kuća i stanova u Užicu, zainteresovani za nabavku i ugradnju toplotnih pumpi, kotlova na prirodni gas, kotlova ili etažnih peći i peći i šporeta na drvni pelet pojedinačno mogu dobiti natrag najviše do polovine ukupne vrednosti investicije sa PDV-om. Grad Užice i Ministarstvo zaštite životne sredine su opredelili ukupno 45 miliona dinara podsticaja za sprovođenje te mere energetske efikasnosti u objektima, posredstvom javnih konkursa.

Podsetimo, Grad Užice je izabrao po devet privrednih subjekata, od 12 prijavljenih uglavnom iz Užica, koji će, nakon javnih konkursa, moći da zamene uređaje za loženje u domaćinstvima.

Izabrali privredne subjekte za zamenu ložnih uređaja u kućama

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime