- REKLAMA -
15.6 C
Užice
Početna EKO Grad dobio 37 miliona dinara za čistiji vazduh

Grad dobio 37 miliona dinara za čistiji vazduh

- REKLAMA -

Za projekat smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora na teritoriji grada Užica, Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 30 miliona dinara koji će sa novcem iz budžeta grada biti namenjeni za zamenu ložnih uređaja u individualnim domaćinstvima. Resorno ministarstvo i grad su opredelili još po 7 miliona dinara za konverziju kotlarnice u sportskoj hali Veliki Park.

Od nadležnog Ministarstva 30 miliona za bolji užički vazduh

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava za realizaciju projekata zamene kotlarnica u javnim ustanovama i individualnih ložišta u domaćinstvima širom Srbije, u cilju unapređenja kvaliteta vazduha. U ime Grada Užica dva ugovora ukupne vrednosti 37 miliona dinara potpisao je član Gradskog veća Miodrag Petković.

Foto: Gard Užice

Kako je istakla ministarka, projekti će omogućiti prelazak na ekološki prihvatljivije energente, što će doprineti unapređenju kvaliteta vazduha širom zemlje.

Cilj je da zamena kotlova krene odmah po završetku grejne sezone. Želim da zahvalim svim opštinama i gradovima na izuzetnoj saradnji i što su ove godine bili spremniji nego prethodne. Drago mi je što pokazuju veliko interesovanje da donesu ekološki projekat u svoju lokalnu zajednicu, rekla je Vujović.

Podsetimo, grad Užice je dobio 25 miliona dinara od Ministarstva rudarstva i energetike, pa će sa još 45 miliona dinara koliko se izdvaja iz budžeta konkurs za mere energetske efikasnosti biti realizovan sa 100 miliona dinara.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
94 %
1.1kmh
74 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime