- REKLAMA -
21.6 C
Užice
Početna EKO Počelo čišćenje divljih deponija u 34 grada i opštine

Počelo čišćenje divljih deponija u 34 grada i opštine

Ministarstvo zaštite životne sredine je ove godine opredelilo više od 1,7 miliona dinara za čišćenje, uređenje i prevenciju nastajanja divljih deponija na teritoriji Opštine Nova Varoš.

- REKLAMA -

Počela je akcija čišćenja divljih deponija u više od 30 gradova i opština Srbije, uključujući Novu Varoš, Čačak i Gornji Milanovac, koji su za uklanjanje otpada sa divljih deponija dobili finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine, posredstvom javnog konkursa.

  • Resorno ministarstvo izdvojilo je ove godine 80 miliona dinara za podršku lokalnim samoupravama u rešavanju problema divljih deponija, dok je 20 miliona opredeljeno za postavljanje video nadzora na očišćenim lokacijama, napomenuli su iz Ministartsva zaštite životne sredine dodavši da će lokalne samouprave sprovesti akcije tokom narednih mesec dana.

Vujović: Više novca nego prošle godine za uklanjanje divljih deponija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je podsetila da je uklanjanje smetlišta i divljih deponija nastavak akcije koju je Ministarstvo pokrenulo prošle godine u saradnji sa lokalnim samoupravama. Tada je, pdosetimo, akcija uklanjanja divljih deponija sprovedena i u Užicu i u više opština u Zlatiborskom okrugu.

Rezultat će, navela je Vujović, biti 700 očišćenih divljih deponija od ukupno 3.500, koliko se procenjuje da ih ima na teritoriji Srbije.

Vujović je istakla da divlje deponije predstavljaju jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji.

– Neodgovorno i neadekvatno odlaganje otpada utiče na zagađenje vazduha, vode i zemljišta i stoga je izuzetno važno da podižemo svest građana da jedino zajedno možemo da se izborimo sa ovim velikim problemom, poručila je Vujović.

- Advertisement -
IZVORMZŽS
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
59 %
1.8kmh
90 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
19 °
Čet
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime