- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Na drugu stranu vozilom ulicama Momčila Tešića i Lipa od sledeće nedelje

Na drugu stranu vozilom ulicama Momčila Tešića i Lipa od sledeće nedelje

- REKLAMA -

Paralelne ulice Lipa i Momčiča Tešića, u blizini užičke zelene pijace, promeniće smer kretanja vozila nakon rekonstrukcije koja je u toku od petka.

Promena smerova u te dve ulice, kako je podsetio član Gradskog veća Slobodan Šiljković, među predlozima je za unapređenje stanja saobraćaja, definisanim Studijom parkiranja u gradu Užicu.

Foto J.P.

–  Ulica iz Momčila Tešića neće više biti smerom okrenuta na dole. U tom delu smo imali problem skretanja jer smo morali uvek da skenemo desno, pa da izvršimo smer rotacije i da prelazimo ponovo preko pešačkog prelaza koji nam je pravio problem, a to je pešački prelaz pre dva kružna toka, pojasnio je član Gradskog veća zadužen za saobraćaj.

Prema navodima Šiljkovića, iz ulice Lipa vozila će se spuštati prema kružnom toku odakle će imati mogućnost da pravo nastave ka Zlatiboru, levo prema Sevojnu i Beogradu, a desno ka centru grada.

Član Gradskog veća za mesne zajednice Vladimir Sinđelić je naveo da radovi u dve ulice koštaju oko četiri miliona dinara.
–  Trenutno se vrši popunjavanje tampona i dizanje rešetki, promena dotrajalih vodovodnih mreža, kao i priključci od gasa koji su predviđeni. Ulica Lipa bi trebalo da se asfaltira ove sedmice i biće puštena u saobraćaja, a do kraja ove ili početkom iduće sedmice, jer ima više radova, pokušaćemo da završimo Ulicu Momčila Tešića, rekao je Sinđelić( Foto Grad Užice)

Iz Studije parkiranja u gradu Užicu

Tokom predstavljanja Studije parkiranja krajem oktobra u Gradskoj kući, saradnici firme Model 5 i potpisnici tog dokumenta su predlagali i promenu smer kretanja vozila i u ulici Vukole Dabića i Dečanske.


Mesto viđeno za kružni tok


Član Gradskog veća za saobraćaj je rekao za Radio Lunu da je plan da sledeće godine stručnjaci analiziraju sve raskrsnice u gradu kako bi definisali nova rešenja za ubrzavanje toka saobraćaja. Šiljković je napomenuo da će te analize i studije pokazati gde je poželjno izgraditi kružne tokove u gradu.

–  Kružni tok je odličan onde gde nema mnogo pešaka, recimo na mestu izlaza iz Krčagova ka Sevojnu. To mesto kod kožare je viđeno za kružni tok jer tu nema pešaka, a raskrsnica nije vidljiva, pa je čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naveo je Šiljković, inače saobraćajni inženjer.

Podsetimo, kružni tokovi mogu da utiču na brži, kontinuirani protok saobraćaja, a time i na smanjenje emisija štetnih gasova, odnosno aerozagađenja poreklom iz vozila.

U saobraćajnim nezgodama troje poginulih do jula u Užicu

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime