- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna EKO Grad Užice: U oktobru počinju radovi na energetskoj sanaciji Antituberkuloznog dispanzera

Grad Užice: U oktobru počinju radovi na energetskoj sanaciji Antituberkuloznog dispanzera

- REKLAMA -

U toku je procedura postupka javne nabavke za izbor izvođača radova na energetskoj sanaciji Antituberkuloznog dispanzera u Užicu, a radovi na investicionom održavanju i kompletnoj energetskoj sanacija objekta bi trebalo da počnu u oktobru, saopštili su iz Grada Užica navodeći da je 14. juna potpisan ugovor o donaciji Evropske unije posredstvom programa EU Pro Plus.

  • Ukupna vrednost projekta( prim. aut. Investiciono održavanje i energetska sanacija objekta ATD u Užicu) je  490.412 dolara, od čega je 200.000 dolara vrednost donacije, a 290.412 dolara su sredstva obezbeđena iz budžeta grada Užica, naveli su iz Gradske kuće najavljujući potpunu rekonstrukciju objekta, površine 900 metara kvadratnih, izgrađenog šezdesetih godina prošlog veka.

Foto J.P.

  • Na taj način biće uspostavljeni višestruko kvalitetniji uslovi za smanjenje posledica izazvanih pandemijom kovid – 19, ukazali su iz Grada Užica.

Foto izvor Grad Užice/ izgled nakon energetske sanacije

Od oktobra gas umesto mazuta u zdravstvenim ustanovama

Program EUPRO Plus sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

Posredstvom EU PRO Plus programa, kako je ranije najavljeno, sa više od 5,5 miliona evra Evropska unija će podržati 34 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije sa ciljem da pomogne obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Podrška EU Pro Plus i za projekte u Zlatiborskom okrugu

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime