- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna EKO UEko ZLF: Požar na deponiji rizik za zdravlje i bezbednost

ZLF: Požar na deponiji rizik za zdravlje i bezbednost

U celosti penosimo saopštenje Zeleno - levog fronta Užice povodom postupanja nadležnih u danima požara na deponiji Duboko

- REKLAMA -

Zeleno-levi front Užice ponavlja zahtev da čitavo rukovodstvo grada Užica, zajedno sa menadžmentom deponije “Duboko” hitno podnese ostavke, a tom zahtevu dodaje i osobu koja je ispred Zavoda za javno zdravlje Užice izdala jučerašnje saopštenje da su “vrednosti izmerenih zagađujućih materija niže od graničnih a da je prisutna vizuelna i mirisna perijanica paljevine”. Dajemo rok da se ovo uradi do ponedeljka, kada ćemo preduzeti dalje korake.

Ekološka i zdravstvena katastrofa nije jedina koja je zadesila Užice i okolinu, već su to i pojedinci koji se nalaze na čelu naših institucija a koji se umesto da rešavaju problem bave obmanom javnosti, kako bi se minimizirala šteta pred izbore.

Gradonačelnica koja do požara nije propuštala svaku priliku za snimanje i izjave, samo se jednom obratila javnosti da obeća proširenje deponije i zacevljenje obližnjeg potoka, što je nazvala “ekološkom deponijom”. Od nje nismo čuli kako je do ove katastrofe došlo niti šta se preduzima da se zaštiti zdravlje i bezbednost stanovništva.

I kada imaju priliku da informišu javnost, umesto pravovremenih instrukcija i pouzdanih informacija, dobijamo laži. Po svim parametrima koji se mere Užice je juče bio najzagađeniji grad u Srbiji. Ponavljamo, toksične materije koje nastaju spaljivanjem otpada, kao što su dioksini i furani se u Srbiji ni ne mere, pa razmere zagađenja ni ne možemo znati.

Foto screenshot iz saopštenja ZLF

Foto screenshot iz saopštenja ZLF

Odgovornost ima ime i prezime, i zato tražimo da se objavi ko je osmislio ovakvu sramotnu konstrukciju “mirisne i vizuelne perjanice paljevine” čiji cilj nije da informiše građane i uputi ih na pravilno ponašanje u trenutcima kada se ceo grad guši, već isključivo da zavara stanovništvo da je katastrofa manja nego što zaista jeste. Na ovaj način se gubi poverenje u institucije, koje je neophodno kako bi država uopšte funkcionisala.

Nezadovoljni i meštani i stranke zbog požara(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime