- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Za Užice oko 14, 3 miliona od oportuniteta

Za Užice oko 14, 3 miliona od oportuniteta

Menjaće stolariju u zgradama Narodnog muzeja, nabaviće kombi sanitetskog vozila za potrebe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Arilju i automobil za dostavu knjiga osobama sa invaliditetom i meštanima seoskih područja

- REKLAMA -

Sa oko 9, 3 miliona dinara iz oportuniteta biće finansirani projekti užičkog Narodnog muzeja Užice i Narodne biblioteke, saopštili su iz Gradske kuće.

–    Za zamenu stolarije na obe zgrade Narodnog muzeja opredeljeno je oko 7,5 miliona dinara. Narodna biblioteka Užice je dobila 1,8 miliona dinara za nabavku namenskog automobila za dostavu knjiga osobama sa invaliditetom i korisnicima u seoskim područjima i za praćenje i nadzor u opštinskim bibliotekama, naveli su iz Grada Užica.

Zdravstveni centar Užice dobiće pet miliona dinara iz oportuniteta kako bi nabavio sanitetsko vozilo za potrebe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Arilju.


Novac i za Prijepolje, Priboj i Kosjerić


Podsetimo, tri škole u Priboju će dobiti ukupno oko 2, 5 miliona od oportuniteta za projekte od javnog interesa.

Školama iz Priboja 2, 5 miliona dinara od oportuniteta

Oko 2, 5 miliona dinara dobiće Osnovna muzička škola u Prijepolju kako bi opremila odeljenje novim instrumentima.

Za Sportski savez opštine Kosjerić je opredeljeno oko 795 000 dinara za projekat unapređenja turističko-rekreativne ponude, sanacijom i opremanjem.

Za izradu kataloga o spomenicima krajputašima dobiće 400 000 dinara Opštinska organizacija potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1920 general Ljubomir Matić iz Kosjerića.

Prema donetom rešenju Vlade Srbije, blizu 140 projekata od javnog značaja biće podržano sa ukupno 500 miliona koji je prikupljen na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Za oblast zdravstva je ove godine izdvojeno najviše novca, oko 209,2 miliona dinara.

–  Ministarstvo privrede je ove godine sprovelo šesti javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta, preneli su iz Vlade Srbije podsetivši da je na svim dosadašnjim konkursima dodeljeno više od dve milijarde dinara za sprovođenje projekata od javnog značaja.

Po institutu oportuniteta, javni tužilac može da odloži krivično gonjenje pojedinca ako on uplati određeni novčani iznos koji će se koristi za humanitarne ili druge javne svrhe.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
12 ° C
12 °
12 °
54 %
4.1kmh
0 %
Pet
24 °
Sub
13 °
Ned
20 °
Pon
24 °
Uto
16 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime