- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Školama iz Priboja 2, 5 miliona dinara od oportuniteta

Školama iz Priboja 2, 5 miliona dinara od oportuniteta

- REKLAMA -

Tri škole u Priboju su međi blizu 140 javnih ustanova Srbije koji će dobiti novac, prikupljen po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Novac će, na osnovu rešenja Vlade Srbije, dobiti Osnovna škola Desanka Maksimović za nabavku informatičke opreme za potrebe sprovođenja nastave u toj osnovnoj školi( u iznosu od 1.099.940 dinara), te Gimnazija Priboj kako bi opremila kabinet fizike( 677.898,00 dinara) i Mašinsko-elektrotehnička škola Priboj( iznos 755.903 dinara) za projekat Mala aditivna radionica, naveli su na zvaničnom sajtu Opštine Priboj.

Te škole će ukupno dobiti 2,5 miliona dinara.

Podsetimo, Ministarstvo pravde je početkom februara raspisalo konkurs za dodelu 500 miliona dinara prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnih gonjenja, projektima od javnog značaja koji se sprovode u društvene i humanitarne svrhe i u cilju unapređenja rada i podizanja kvaliteta usluga i života u lokalnim zajednicama.

Inače, po institutu oportuniteta, javni tužilac može da odloži krivično gonjenje pojedinca ako on pored ostalog, uplati određeni novčani iznos koji se koristi za humanitarne ili druge javne svrhe.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
14 °
13.9 °
51 %
4.1kmh
0 %
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime