- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Za sprečavanje divljih deponija 75 miliona od Ministarstva

Za sprečavanje divljih deponija 75 miliona od Ministarstva

- REKLAMA -

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je pozvala gradove i opštine da prijave projekte za prevenciju nelegalnog odlaganja i uklanjanje otpada jer će ministarstvo za sufinansiranje tih projekata u ovoj godini dodeliti 75 miliona dinara.

Stepen opšteg uticaja i značaj projekta za životnu sredinu, ali i spremnost projekata, kako je navela Vujović, glavni su kriterijumi za dodelu novca posredstvom javnog konkursa.

Ministarstvo će finansirati do 80 odsto opravdanih troškova, a lokalne samouprave najmanje 20 odsto kako bi aktivnostima sprečili nelegalno deponovanje otpada i nastanak novih divljih deponija.

Ministarstvo koje vodim je po prvi put raspisalo ovakav konkurs, jer u Srbiji, na žalost, imamo veliki broj divljih deponija koje su često u blizini reka ili u gradskim zonama blizu naselja. Odlučni smo u nameri da zajedno sa lokalnim samoupravama rešavamo ovaj višedecenijski problem, a konkurs je prvi korak u tom smeru, rekla je ministarka Irena Vujović.

I iz Užica apel: Pomiri se sa prirodom i pomozi joj(AUDIO/FOTO)

Konkurs je otvoren do 22. juna.

Konkursna dokumentacija je dostupna na internet stranici Ministarstva (www.ekologija.gov.rs) i na portalu e-Uprava (www.euprava.gov.rs) gde će biti objavljene i  preliminarna i konačna rang lista.

- Advertisement -
IZVORMSZ
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime