- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Slobodno vreme Vajarske radionice u subotu, prijave u toku

Vajarske radionice u subotu, prijave u toku

- REKLAMA -

Glina u neolitu, naziv je vajarske radionice za decu od pet do 12 godina, posvećene  izradi i obradi neolitske keramike, koja će po prvi put biti održana u subotu u u Arheološkiom parku StaPARK u Staparskoj banji u Užicu.

Iz Turističke organizacije Užice su napomenuli da su do petka u toku prijave za vajarsku radionicu koju će održati za ukupno 20 učesnika u dva termina, od 16 i 18 sati- Ulaz u Arheološki park StaPARK, učešće u radionici i materijal za rad su besplatni, napomenuli su iz TO Užice.

Iz Turističke organizacije su podsetili da je arheološki park  StaPARK otvoren za posete petkom, subotom i nedeljom od 15 do 20 časova i da su ulaz i obilazak neolitkog naselja u pratnji vodiča besplatni.

Organizovanim prevozom do Staparka

  • Vođeni obilazak podrazumeva pričanje priče o neolitu, uslovima života i rada u ovom periodu, karakteristikama privređivanja i obilazak neolitskih kuća sa scenama koje prikazuju pripremanje hrane u periodu neolita, izradu keramike, religijsku scenu u neolitu, obradu kože i izrade oruđa. Obilazak podrazumeva obilazak poluzemunice i postavljenih peći za pečenje keramike na otvorenom i završava se u interpretacijskom centru sa suvenirnicom, naveli su iz TO Užice.

Saopstenje – Glina u neolitu

Otvoren StaPARK – neolitsko naselje po ugledu na svetske arheološke muzeje

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime