- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Sve izvesniji početak radova na obilaznici u ovoj godini

Sve izvesniji početak radova na obilaznici u ovoj godini

- REKLAMA -

Nastavak aktivnosti vezano za izgradnju obilaznice oko Užica bila je tema još jednog sastanka održanog u Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture. Sastanku su pored predstavnika ministarstva i Grada Užica prisustvovali i predstavnici “Koridora Srbije” i “Puteva Srbije”.

“Razgovaralo se o planskoj dokumentaciji ali i finansijskoj konstrukciji za realizaciju ovog velikog i značajnog projekta za Grad Užice. Imajući u vidu da je pre dve nedelje na sednici Vlade obilaznica proglašena projektom od javnog značaja, obezbeđena su finansijska sredstva, ali će tek po izradi premera i predračuna radova biti poznata okvirna cifra za pregovore sa budućim izvođačem. Zbog toga su na naredni sastanak pozvani predstavnici Instituta za puteve i CIP-a”, kaže Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”, koji je prisustvovao sastanku.

Po njegovim rečima, traže se i najbolji modaliteti za potpisivanje ugovora pa će u narednim danima biti poznato da li će biti potpisan zajednički ugovor za obilaznice u Užicu, Požegi i Gornjem Milanovcu ili pojedinačno, ali je sigurno da je za privremenu dozvolu za početak radova najspremnije Užice gde su na komletnoj trasi rešeni svi imovinsko pravni odnosi.

“Grad je dobio nalog da uđe u proces objedinjavanja svih parcela u jednu parcelu budućeg puta, a potrebno je i da obiđemo celu deonicu i sagledamo infrastrukturu, sve sa ciljem da se što pre završi neophodna planska dokumentacija, potpišu ugovori i otpočne realizacija”.Novi sastanak očekuje se u toku ove sedmice, a sve izvesnije je da će prvi radovi na izgradnji obilaznice početi do kraja godine.

Obišli deo trase buduće obilaznice

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime