- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Naslovna Radovi na Regionalnoj transfer stanici Banjica

Radovi na Regionalnoj transfer stanici Banjica

- REKLAMA -

Radovi na drugoj fazi izgradnje Regionalne transfer stanice Banjica sa reciklažnim dvorištem teku planiranom dinamikom, istakao je direktor ovog preduzeća Ljubenko Vasiljević, prenosi PP media. Druga faza radova obuhvata izgradnju vodovoda za potrebe transfer stanice, dalekovoda, pristupnog puta i priključka na državni put.

Na lokaciji predviđenoj za izgradnju Regionalne sanitarne deponije Banjica, u blizini regionalnog puta Bistrica – Uvac za nepuna tri meseca, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, prokopan je put kroz brdo, mašine su na svakom koraku zbog čega se saobraćaj na ovom delu putu odvija naizmenično.

Vodovod smo skoro završili, ostalo je malo radova. Izvode se radovi na saobraćajnom priključku na državni put koji će obezbediti nesmetan prilazak ka deponiji iz pravca Bistrice i iz Priboja. Narednih dana počinju radovi na izgradnji dalekovoda. Struja će se podzemnim kablovima dovesti od Železničke stanice Bistrica – objašnjava Ljubenko Vasiljević, direktor RSD Banjica.

Foto: PP Media

Sredstva za ovu fazu radova obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine, koje sprovodi i sve ostale postupke. Vasiljević je naveo da je izvođač radova Jadran iz Beograda, a podizvđači su Putevi Užice, Elektromontaža Kraljevo i Stabil pro iz Užica.

Izgradnja transfer stanice Banjica preduslov je za uspostavljanje modernog regionalnog centra za upravljanje otpadom ka kojem će gravitirati opštine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, prenosi PP media. Po završetku radova, na ovu lokaciju će se dovoziti otpad koji će nakon selekcije i pretovara biti transportovan u Regionalni centar Duboko u Užicu.

Vasiljević: Banjica na proleće, otpad iz tri opštine u Užice(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
69 %
0.9kmh
100 %
Sub
19 °
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime