- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Provetravanje energetskom sanacijom javnih objekata(AUDIO)

Provetravanje energetskom sanacijom javnih objekata(AUDIO)

- REKLAMA -

Počela je prva faza gradnje vrtića u užičkom naselju Carina sa 50 miliona dinara iz gradskog budžeta. Firma Stim gradnja iz Beograda ima rok od 120 dana da izgradi i ukrovi objekat u kojem će biti mesta za oko 200 mališana.

Postavljen temelj vrtića na Carini

Prema navodima Zorana Plećevića iz JP Užice razvoj, tehnička dokumentacija ukazuje da će ispoštovati mere energetske efikasnosti tokom gradnje.

  • Fasada se radi od kamene vune debljine deset centimetara, pod prema zemlji je debljine 13 cm, plafon ispod prohodne terase je 22 cm, plafon prema krovu je 14 cm kamene vune, zidovi su deset kamena vuna i 20 cm siporeks. Prozori su aluminijumski sa termo prekidom sa troslojnim staklom, naveo je Plećević za Radio Lunu dodavši da je u okviru objekta predviđena gasna kotlarnica i da će za grejanje vrtića na Carini, objekta od oko hiljadu kvadratnih metara, koristiti gas kao energent.

Foto izvor Zoran Plećević

Obezbeđena sredstva za sanaciju OŠ Kralja Petra II (VIDEO)

Energetski će biti sanirana Prva osnovna škola kralja Petra II sa ukupno 56 miliona dinara, saopštili su iz Grada Užica nakon što su predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva rudarstva i energetike potpisali ugovor vredan 30 miliona dinara, posredstvom javnog poziva u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave.

Iz gradskog budžeta je opredeljeno 26 miliona dinara za rekonstrukciju najstarije užičke škole, izgrađene 1884. godine. Članica Gradskog veća Nada Jovičić je napomenula da je zgrada škole pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i da će i rekonstrukcija biti u skladu sa uputstvima zavoda.

  • Podrazumeva postavljanje nove termoizolacije i fasade, zamenu stolarije i rekonstrukciju grejnog sistema, kao i ostale radove predviđene projektom, kazala je Jovičić.

Prema navodima gradskog većnika Miodraga Petkovića, energetska sanacija škole vodi ka ostvarenju postavljenog cilja, smanjenju aerozagađenja i visokom stepenu energetske efikasnosti javnih objekata u Užicu.

  • U toku je eneregetska sanacija i rekonstrukcija OŠ Nada Matić, izdvojenog odeljenja OŠ Aleksa Dejović u Krvavcima, OŠ Milovan Milovanović Lune u Karanu, koja se realizuje kroz projekat Švajcarske vlade i Ministarstva rudarstva i eneregetike. Sredstvima iz budžeta grada rekonstruiše se škola u Gostinici a uskoro se očekuje i rekosntrukcija fasade OŠ Dušan Jerković, naveli su na zvaničnom sajtu iz Gradske kuće.
- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime