- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Srbija i region Produžili ograničenje cena derivata nafte, ograničenja cena osnovnih životnih namirnica

Produžili ograničenje cena derivata nafte, ograničenja cena osnovnih životnih namirnica

- REKLAMA -

Članovi Vlade su usvojili tokom jučerašnje sednice izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, čime je, kako su naveli, njeno trajanje produženo do 31. avgusta tekuće godine, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda građana Srbije.

  • Na sednici je doneta odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa akciza, naveli su u saopštenju iz Vlade Srbije dodavši da je za još sedam dana produžena i odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590.

Vlada Srbije ograničila cene brašna i svinjskog mesa

Tokom jučerašnje sednice, Vlada je usvojila Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, kako su naveli, kojom je propisana maksimalna maloprodajna cena UHT mleka sa 2,8 procenta mlečne masti u pakovanju od jednog litra, kao i maksimalna marža koju trgovci mogu da zaračunaju, brašna tipa T- 400 glatko i T-500 u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, kao i ukupnu stopu marže, svinjskog buta i svinjske plećke bez kostiju, svinjskog vrata i svinjske slabine sa kostima, kao i ukupne stope marže.

Ograničena je cena belog kristal šećera po kilogramu, kao i njegove proizvođačke cene.

Cena gasa ograničena do kraja godine

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime