- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna UEko Preliminarno, energetska sanacija u 240 stanova i kuća u četvrtoj zoni

Preliminarno, energetska sanacija u 240 stanova i kuća u četvrtoj zoni

- REKLAMA -

Grad Užice je objavio 8. oktobra Preliminarnu listu korisnika sredstava za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama u četvroj zoni i zgradama kolektivnog stanovanja u Užicu.

Pravo na sufinansiranje zamene i ugradnje spoljne stolarije u zgradama je ostvarilo 215 prijavljenih na javni konkurs, ali i 20 vlasnika stambenih objekata u četvrtoj zoni stanovanja.

Ukupno je četvoro na listi onih koji će uz subvenciju moći da ugrade kotao na gas u kućama u četvrtoj zoni, a jedan na listi za finansijsku podršku za izradu termoizolacije na kući u četvrtoj zoni.

Ukupno je 16 podnosilaca zahteva koji ne ispunjavaju uslove konkursa i koji će o tome biti pismeno obavešteni.

Prigovore na preliminarnu listu je moguće podneti Komisiji do 16. oktobra.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Užice su opredelili po devet miliona dinara za primenu mera energetske efikasnosti u četvrtoj zoni i u stanovima, posredstvom javnih konkursa za izvođače radova i građane u okviru projekta Sprovođenje mera energetske sanacije.

Grad i Ministarstvo finansiraće do 50 odsto od vrednosti ukupne investicije pojedinačnog projekta sa PDV-om. Najviše novca, ukupno 12,1 milion, opredelili su za nabavku i ugradnju stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima.

Gradsko veće Užica je 5. avgusta donelo odluku o izboru privrednih subjekata koji mogu biti korisnici sredstava i učestvovati u sprovođenju mera energetske sanacije na teritoriji grada Užica.

–  Korisnici sredstava dužni su da u roku od sedam dana od izlaska konačne rang liste potpišu Ugovor sa izvođačem radova čiji su predračun dostavili. Visine sa pojedičanim iznosima koje uplaćuje Grad Užice dostavljene su izvođačima radova, naveli su iz Grada Užica.

Ranije su iz Gradske kuće predočili da bi radove trebalo da završe do 15. novembra.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime