- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Parlić: Obaveštenje potvrđuje sumnje da gasni objekti nemaju upotrebne dozvole(AUDIO)

Parlić: Obaveštenje potvrđuje sumnje da gasni objekti nemaju upotrebne dozvole(AUDIO)

Uputili nov zahtev republičkom inspektoru, kako su istakli iz Gradskog odbora Narodne stranke Užice, jer je važno da građani znaju istinu zbog potencijalno velike opasnosti po živote građana i imovinu

- REKLAMA -

Imaju li gasni objekti AD Užice-gas upotrebne dozvole, želeli su da saznaju iz Gradskog odbora Narodne stranke Užice i nakon drugog upućenog zahteva za hitnim inspekcijskim nadzorom, od Ministarstva rudarstva i energetike su dobili potvrdan odgovor za deo merno-regulacionih stanica.

–  U obaveštenju se vidi da su merno-regulacione stranice koje imaju upotrebne dozvole objekti JP Srbijagas. Mi osnovano sumnjamo da gasni objekti Užice-gas nemaju upotrebne dozvole i da su nelegalno puštene u rad. To ovo obaveštenje i potvrđuje, istakla je predsednica Gradskog odbora Narodne stranke Užice Ivana Parlić.

Gradski odbor Narodne stranke Užice u novim prostorijama stranke na trećem spratu TC Pariz

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora po prijavi Narodne stranke iz marta, republički inspektor opreme pod pritiskom Mlađa Šuša je obavestio Gradski odbor Narodne stranke Užice da je za deo merno- regulacionih stanica pokrenut postupak ozakonjenja.

–  To znači da u trenutku kada su pušteni u rad i u sadašnjem trenutku nemaju upotrebne dozvole i da rade nelegalno. I taj deo obaveštenja je potvrda naše sumnje i navoda da su objekti AD Užice-gas pušteni u rad nelegalno, istakla je Parlić.

Ona je dodala da su zahtevali da se proveri da li Užice-gas redovno kontroliše nivo odorizacije, te da su dobili potvrdan odgovor, ali ne i dokaz da je licencirana ustanova to proverila.

https://www.radioluna.info/nova-stranka-bez-daljih-odlaganja-izvrsiti-inspekcijski-nadzor-u-ad-uzice-gas/

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА

Zbog nepreciznih odgovora, kako je navela Parlić, Gradski odbor Narodne stranke Užice je podneo nov zahtev republičkom inspektoru opreme pod pritiskom. Od Mlađe Šuše traže zapisnik sa inspekcijskog nadzora sa početka aprila, spisak merno- regulacionih stanica koje nemaju upotrebnu dozvolu i onih koje su u postupku ozakonjenja.

U upućenom zahtevu republičkom inspektoru traže i odgovor da li i distributivni gasni vod do Bele Zemlje ima upotrebnu dozvolu.   –  Prema našim saznanjima, to nije slučaj, dodala je Parlić.

Traže od republičkog inspektora da im precizno navede broj kućnih gasnih priključaka u Užicu bez odgovarajuće dokumentaciju koja je potrebna da bi bili pušteni u rad.

Puštanje u rad merno-regulacionih stranica bez upotrebne dozvole, prema navodima Parlić, predstavlja kršenje Zakona o planiranju i izgradnji i izazivanje opasnosti po bezbednost građana Užica.

–  Osnovano sumnjamo i da je nedavna eksplozija u Krčagovu posledica nezakonitog postupanja AD Užice- gas, dodala je Parlić.

https://www.radioluna.info/rakovic-radivojevic-bezbednost-gradjana-uzica-mora-biti-na-pravom-nivou/

Neposredno posle eksplozije u Krčagovu, Gradski odbor Narodne stranke Užice je prvi put zahtevao od Ministartsva rudarstva i energetike hitan inspekcijski nadzor zbog sumnje da su merno-regulacione stanice Užice-gas-a puštene u rad bez upotrebnih dozvola.

https://www.radioluna.info/narodna-stranka-da-li-grad-uzice-danas-lezi-na-tempiranoj-bombi/


Proveravaju navode iz krivične prijave


Iz Gradskog odbora Narodne stranke Užice su naveli da ih je Više javno tužilaštvo u Kraljevu obavestilo da trenutno radi na prikupljanju dokaza i da proverava navode iz krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića i direkora MPP Jedinstvo Miće Mićića.

Podsetimo, Narodna stranaka Užice je oktobra 2020. godine podnela krivičnu prijavu nakon što je došla u posed dokumentacije koja, kako su tvrdili, dokazuje da su da su Petković i Mićić osmislili i sproveli mehanizam za milionsku pljačku građana Užica posredstvom akcionarskog društva Užice-gas. Petković i Mićić su odbacili te optužbe.

https://www.radioluna.info/milionska-pljacka-u-gradu-koji-se-gusiaudio/

Akcionarsko društvo Užice-gas su osnovali 2007. godine MPP Jedinstvo i lokalna samouprava.

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime