- REKLAMA -
9 C
Užice
Početna UEko Narodna stranka zahteva hitan inspekcijski nadzor

Narodna stranka zahteva hitan inspekcijski nadzor

- REKLAMA -

Divlja gradnja gasne mreže stvorila je ozbiljnu bezbednosnu opasnost, tvrde iz Narodne stranke Užice


Eksplozija i požar u naselju Krčagovo morali bi biti poslednja opomena za pravosudne organe i inspekcijski nadzor, da bez daljih odlaganja rasvetle krivična dela na koja je nedavno ukazala Narodna stranka Užice, poručuju iz Gradskog odbora te stranke.

–    Vrlo je važno da javnost Užica i nadležni organi znaju da je većina individualnih gasnih priključaka, kao i Merno – regulacionih stanica u Užicu – izgrađena  bez građevinske, a samim tim i bez upotrebne dozvole. Dakle, u velikom broju MRS gas je pušten bez obavljenog nadzora, što znači da nadzorni organi nisu izvršili tehnički prijem i utvrdili ispravnost gasnih objekata. Reč je o krivičnim delima odgovornih lica u AD Užice gas kojim su stvorili situaciju opšte opasnosti u Užicu, navodi u saopštenju predsednica Gradskog odbora Narodne Stranke Užice Ivana Parlić.

Ona je prošlog meseca u ime Narodne stranke Užice podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića i direkora MPP Jedinstvo Miće Mićića zbog sumnje da su krivičnim delom pribavili imovinsku korist AD Užice-gasu, na štetu lokalne samouprave i građana Užica. Predmet je pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Ivana Parlić je navela da poseduje dokumentaciju koja dokazuje da su Petković i Mićić osmislili i sproveli mehanizam za milionsku pljačku građana Užica posredstvom akcionarskog društva Užice-gas.

–   Osim što smo osnovano izneli tvrdnju da je Užice gas mehanizam stvoren za pljačknje Grada Užica, kojim je usporena gasifikacija, Tužilaštvu smo u krivičnoj prijavi skrenuli pažnju da su gasni objekti izgrađeni nelegalno. Divlja gradnja gasne mreže stvorila je ozbiljnu bezbednosnu opasnost i otvara ozbiljno pitanje- da li grad Užice danas leži na tempiranoj bombi? 

https://www.radioluna.info/milionska-pljacka-u-gradu-koji-se-gusiaudio/

 

–    Deluje nemoguće i zastrašujuće, ali je istina: pored velikog broja individualnih priključaka na gas bez upotrebne dozvole, AD Užice gas nema neophodnu dokumentaciju za svoje, “divlje” izgrađene Merno – regulacione stanice. Reč je i o merno-regulacionim stanicama za svih 7 kotlarnica konvertovanih sa čvrstih goriva na gas. Bez građevinske i upotrebne dozvole su i npr. merno regulacione stanice firme Sreten Gudurić, kompanije Prvi partizan, to su čak i merno – regulacione stanice za Prvu osnovnu školu, za osnovne škole Slobodan Sekulić, Nadu Matić, Braća Ječmenica, navode iz Narodne stranke Užice istakavši da je AD Užice – gas monopolista u svim poslovima u vezi sa gasifikacijom.

Parlić navodi da će Narodna stranka Užice podneti prijavu nadležnoj inspekciji sa zahtevom za hitan inspekcijski nadzor i preduzimanje hitnih mera pre nego što se dogodi sledeća eksplozija.

Među delatnostima AD Užice-gas su izgradnja gasovoda, distribucija prirodnog gasa i upravljanje tim distributivnim sistemom.

Podsetimo, u subotu veče se dogodila eksplozija u stambenoj zgradi u Miloša Obrenovića u Krčagovu.

Stanari tvrde da je gas uzrok uzrok eksplozije i požara. Kažu da se ranije osećao iz kanalizacije i šahti da su to prijavljivali preduzeću Užice-gas i nadležnim gradskim inspekcijama.

–    Zgrada, u kojoj se dogodila eksplozija, nije priključena na gasovod, ali gasa ima u kanalizaciji, kaže za Danas direktor AD Užice-gas Milan Sekulić navodeći da se još uvek ne zna uzrok eksplozije i da će se to utvrditi uviđajem.

https://www.danas.rs/drustvo/nadlezni-pokusavaju-da-otkriju-problem-na-gasovodnoj-mrezi/

Nadležni utvrđuju uzrok eksplozije zbog koje je žena sa opekotinama na lečenju u Beogradu, a stambena zgrada oštećena.

 

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
9 ° C
9 °
9 °
61 %
0.5kmh
0 %
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
20 °
Uto
15 °
Sre
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime