- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Odbornik: Otpad kod Čačka, umesto na deponiji kod Užica

Odbornik: Otpad kod Čačka, umesto na deponiji kod Užica

- REKLAMA -

Odbornik opozicione Grupe gradjana “Čačak je naš” u lokalnom parlamentu, Dragan Bisenić, rekao je da je u “transfer stanici” u Prelićima kod Čačka deponovano više od 150 tona otpada, umesto da bude u regionalnoj deponiji “Duboko”, u Užicu.

Bisenić je izjavio novinarima da je sanitarna deponija u Prelićima zatvorena pre 11 godina i da na njoj više ne bi smeo da se odlaže otpad iz Čačka, već je to samo “transfer stanica” za pretovar otpada iz kontejnera u kamione.

Otpad iz Čačka se od 2011. godine prevozi u regionalnu sanitarnu deponiju “Duboko” u Užicu, koju je izgradilo devet gradova i opština Moravičkog i Zlatiborskog okruga.

“Dok se otpad koji rekom Lim stiže iz Crne Gore odlaže na našoj deponiji ‘Duboko’ u Užicu, Čačak pravi svoju divlju deponiju”, rekao je Bisenić.

Po njegovoj oceni, otpad iz Čačka se ne prevozi u deponiju “Duboko” jer su se pokvarili kamioni koji su bili angažovani na prenošenju otpada iz Potpećkog jezera.

U čačanskom Javnom komunalnom preduzeću (JKP) “Komunalac” rekli su da se od 8. februara otpad sa transfer stanice “Prelići” odvozi na deponiju “Duboko” upola sporije, pošto se transport obavlja kamionima bez prikolice.

“Juče nam je iz JKP ‘Duboko’ javljeno da su im dve prikolice neispravne i da očekuju da poprave za dva do tri dana. Takodje, kažu da imaju dodatni problem s dva kamiona i da se nadaju brzoj popravci”, navodi se u saopštenju “Komunalca” dostavljenog medijima.

U deponiji “Duboko”, kako su rekli, “nisu dali nikakav stav da li ti problemi imaju veze sa transportom otpada sa Potpećkog jezera”.

U “Komunalcu” navode da su više puta urgirali u deponiji “Duboko” da se stanje hitno popravi i ukazivali na problem loše otpreme otpada jer bi posledice mogle biti “nesagledive” ako JKP “Duboko” vrlo brzo ne nadju rešenje.

Nakon proširenja, spremni i za nove opštine(AUDIO)

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime