- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina U planu gradnja na Torniku

U planu gradnja na Torniku

- REKLAMA -

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su usvojili na 31. sednici odluku o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije prostora Ski-centra Tornik na Zlatiboru.

Prema navodima predsednika Skupštine opštine Čajetina Arsena Đurića, usvojenom odlukom će biti definisana pravila gradnje na toj lokaciji i definisana područja predviđena za turističke namene na vrhu i u podnožju skijališta.

  • A sve uzimajući u obzir da je završena izgradnja gondole, da su Skijališta Srbije Opštini Čajetina prenela jednu parcelu na samom vrhu skijališta na kojoj je planirana izgradnja jednog ugostiteljskog objekta, vidikovca i objekta sa više sadržaja kako bi gosti Zlatibora koji se voze gondolom mogli na vrhu Tornika da imaju neke dodatne turističke sadržaje. Isto tako je planirana turistička zona i u samom podnožju Ski-centra Tornik, ukazao je Đurić.

Goovreći o pravilima gradnje na Torniku, Đurić je naveo da će posebno biti ograničena spratnost uz gabarite objekata.

  • U obrazloženju Skijališta u vezi sa predstojećom gradnjom na Torniku je navedeno da će tu biti primenjena restriktivnija pravila gradnje nego u samom naseljenom mestu Zlatibor. Taj plan će prvo biti na ranom javnom uvidu, zatim na javnom uvidu i potom na usvajanju na Komisiji za planove opštine Čajetina, na Opštinskom veću i tek onda dolazi na odlučivanje u Skupštinu opštine Čajetina, napomenuli su iz Opštine Čajetina.

Tatjana Stanković iz Skijališta Srbije je ukazala da se izmena plana odnosi na ceo obuhvat od 253 hektara u cilju razvoja Tornika po ugledu na veće ski centre.

Odbornici čajetinske skupštine su glasali za izmenu odluke o regulisanju saobraćaja kako bi formirali još jedno privremeno autobusko stajalište kod početne stanice gondole.

Autobuska stanica na Zlatiboru na novoj lokaciji

Odlučili su tokom 31. skupštinske sednice da se raspiše javni oglas za prodaju osam placeva na teritoriji opštine i usvojili odluku da se raspiše konkurs za izbor direktora novoosnovanog preduzeća Zoo higijena.

Osnovali JP Zoohigijena Čajetina

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime