- REKLAMA -
2.9 C
Užice
Početna EKO Novi rekord i više posetilaca reciklažnog dvorišta

Novi rekord i više posetilaca reciklažnog dvorišta

Sa druge strane, još uvek ima dosta odstupanja od novouspostavljenog sistema, napomenuli iz BWL tima pojašnjavajući da i dalje beleže odlaganja kabastog pored kontejnera za komunalni otpad, pa i kad su kontejneri za kabasto postavljeni u blizini

- REKLAMA -

Primetno je povećano interesovanje građana Užica da u sopstvenoj režiji dovezu kabasti otpad direktno na reciklažno dvorište u Regionalnom centru za upravljanje otpadom Duboko, naveli su iz BWL tima na Fejsbuk stranici Ere recikliraju pojasnivši da je 6,2 tona kabastog dopremljeno direktno u reciklažno dvorište uz prikupljenih 10,6 tona sa 20 gradskih lokacija u Užicu tokom šestog organizovanog vikenda prikupljanja kabastog otpada.

Po količinama i strukturi odloženog kabastog otpada, prema navodima BWL tima, oboren je rekord tokom šestog takozvanog narandžastog vikenda i za 25 odsto ostvaren bolji rezultat u odnosu na prethodnu postavku kontejnera za kabasto.

Ere recikliraju: Peti vikend oborio rekord

Apelujući na građane da kabasti otpad ne ostavljaju pored kontejnera, JKP Bioktoš je podsetio da ga je moguće bez naknade odlagati u reciklažnom dvorištu u Dubokom radnim danima od 7 do 14 sati.

Podsetimo, kontejnere narandžaste boje za kabasti otpad postavljaju svakog poslednjeg vikenda u mesecu na najmanje četiri dana na 20 lokacija u gradskim mesnim zajednicama.

RCUO Duboko je nosilac projekta prekogranične saradnje kojeg sufinansira Evropska unija.

Promenu su uveli krajem novembra prošle godine u težnji da uspostave održivi sistem upravljanja kabastim otpadom uz uštede deponijskog prostora.

Odlaze iz sedam sela

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
45 %
1.8kmh
15 %
Pon
0 °
Uto
8 °
Sre
5 °
Čet
2 °
Pet
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime