- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna EKO Nabavili drobilicu, hoće da ponovo iskorišćavaju otpad

Nabavili drobilicu, hoće da ponovo iskorišćavaju otpad

- REKLAMA -

KJP Zlatibor je nabavio drobilicu za mlevenje raznih vrsta građevinskog otpada, starog nameštaja, ostataka drveta i komunalnog otpada sa namerom da neke od tih frakcija iskoristi za nasipanje puteva, bankina i staza ili u drvoprerađivačkoj industriji.

Drobilica je testirana na terenu.

  • Očekujemo da će početkom sledeće godine sve biti spremno za pravilno razvrstavanje građevinskog otpada i primenu propisanih procedura, naveli su iz JKP Zlatibor predočivši da je u toku priprema opštinske odluke o upravljanju građevinskim otpadom kojom će se jasno definisati procedure za gradilišta.

Nabaviće i kamione, autopodizače.

Za još 200 domaćinstava u Čajetini kante za otpad, za KJP kamion i abrol kontejneri

Iz čajetinskog KJP Zlatibor su ukazali da je lokalna samouprava izdvojila značajna sredstva za nabavku nedostajuće opreme kako bi građevinski, kabasti otpad i otpad od orezivanja drveća sa javnih površina mogao ponovo da bude iskorišćen ili odložen u smanjenim gabaritima na predviđenu lokaciju.


Sade platane na Zlatiboru

Foto izvor Fejsbuk/ KJP Zlatibor

Služba zelenila KJP Zlatibor uređuje javne zelene površine. Planiraju sadnju platana duž saobraćajnice, pešačke i biciklističke staze koja vodi od hotela Tornik do naselja Kalman na Zlatiboru.

  • Ovaj potez krasiće 40 stabala brzorastućeg listopadnog drveća, idealnog za sadnju drvoreda, koje će svojim krošnjama dodatno ukrasiti ovaj lokalitet, napomenuli su iz KJP Zlatibor dodavši da će ove godine cvetnjake i žardinjere krasiti krupnocvetne viole, lale i ruže.

Kako su napomenuli, aktuelno je i uređenje parkovskih površina, raskresivanje stabala, uklanjanje suvih grana, krčenje šuma, grabljenje iglica, prihranjivanje travnjaka, vezivanje tuja radi zaštite od snega i mnoštvo drugih poslova koji će trajati do početka zime.


- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime