- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna EKO Nabavili 3200 kanti

Nabavili 3200 kanti

- REKLAMA -

Ukupno 3200 kanti zelene boje, za odlaganje mokrog otpada, isporučeno je KJP Zlatibor koji namerava da ove godine uspostavi razvrstavanje otpada na mestu nastanka u Čajetini i na Zlatiboru.

Foto izvor Fejsbuk/ KJP Zlatibor

  • Nabavka zelenih kanti se finansira iz sopstvenih sredstava Preduzeća, od dugogodišnjeg partnera, firme Plastik Gogić, napomenuli su iz KJP Zlatibor dodavši da narednih dana očekuju dodatnu komunalnu opremu za mokri otpad, te da je skladište u iznajmljenom magacinskom prostoru u Braneškom Polju.

Podsetimo, KJP Zlatibor je prošle nedelje isporučeno više od 910 kanti od 240 litara, namenjenih za odlaganje suvog otpada, posredstvom projekta uvođenja odvojenog sakupljanja reciklabilnog otpada u Srbiji kojeg sprovode Ministarstvo zaštite životne sredine, uz podršku Švedske vlade.

Rastu količine kanti za suv otpad u Čajetini(AUDIO)

Ministarstvo zaštite životne sredine je ove godine doniralo KJP Zlatibor i Opštini Čajetina i 415 kanti i 54 kontejnera za odlaganje mokrog otpada i oko 910 kanti plave boje, zapremine 240 litara, za sakupljanje suvog otpada.

Prema najavama iz KJP Zlatibor, primarna selekcija otpada bi trebalo da zaživi prvo u oko stotinu domaćinstava u Čajetini tokom leta.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime