- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Na Zlatiboru dostupna tri reciklažna ostrva

Na Zlatiboru dostupna tri reciklažna ostrva

Dostupna tri sabirna mesta na Zlatiboru za selektivno odlaganje različitih vrsta komunalnog otpada

- REKLAMA -

KPJ Zlatibor je saopštilo da su u funkciji da nova reciklažna ostrva, jedno iza žute zgrade u Tržnom centru, nedaleko od odmarališta Narcis i drugo kod malog kružnog toka, u blizini novih lokala na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Foto izvor KPJ Zlatibor

–  Sva tri reciklažna ostrva poseduju kontejnere za suvi i mokri otpad i korisnicima su dostupna 24 sata, naveli su iz KPJ Zlatibor podsetivši da je funkcionalno i reciklažno ostrvo u centru Zlatibora, preko puta odmarališta Dunav.

Ugostitelji na Zlatiboru razvrstavaju otpad na mestu nastanka

Opština Čajetina je februara 2019. godine usvojila strateški dokument Lokalni plan za upravljanje otpadom na svojoj teritoriji do 2028. godine.

Direktor KPJ Zlatibor Srđan Pantović je nedavno za RAM mrežu i Radio Lunu najavio da ove godine planiraju da izgrade reciklažno dvorište u blizini Zlatibora čime bi se stekli uslovi za pokretanje primarne selekcije.

U planu je da se sav otpad u Čajetini i na Zlatiboru razdvaja na mestu nastanka na suvi i mokri. Metalne i plastične kontejnere, kante za suvi i mokri otpad, nameravaju da uvedu na području cele teritorije i u svim domaćinstvima kako bi se otpad razvrstavao(foto arhiva Radio Luna)

Pantović je naveo za RAM mrežu da očekuje da u septembru počne razvrstavanje otpada na mestu nastanka. Taj proces u Čajetini podržava i vlada Švedske od koje će Čajetina dobiti 7 000 kanti i vozilo.

Pantović: KJP Zlatibor prati ubrzan razvoj turističkog centra(FOTO/AUDIO)

- Advertisement -
IZVORJ.P.
- REKLAMA -

Užice
light snow
0 ° C
0 °
0 °
100 %
1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime