- REKLAMA -
32.7 C
Užice
Početna EKO Na čajetinskoj sednici usvojen Statut

Na čajetinskoj sednici usvojen Statut

- REKLAMA -
Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su Statut i dali saglasnost na Lokalni plan upravljanja otpadom za narednih 10 godina

Jedna od važnih tačaka na sednici bila je saglasnost na Lokalni plan upravljanja otpadom koju su odbornici dali za period od 2019 do 2028. godine.

– Nadam se da će opština Čajetina biti među prvim lokalnim samoupravama koje će uspostaviti sistem razdvajanja otpada na samom mestu nastanka. Edukovaćemo stanovnoštvo-decu u školama i vrtićima kako bi naučili šta je primarna selekcija, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović.

Takođe, odbornici su usvojili odluku o izmeni Plana prve faze generalne regulacije Čajetine sa Zlatiborom.

Taj postojeći plan biće dođaren sve u interesu opštine i investitora koji grade na Zlatiboru. Usvojili smo i odluku o izmeni dva detaljna plana, a jedan se odnosi na područje oko hotela Tornik, naglasio je Rajović.

Na zahtev muzeja Staro selo Sirogojno doneta je odluku o izradi prostornog plana kako bi se taj kompleks proširio. Pored toga, doneta je odluka o mreži javnih osnovnih škola i mreži javnih predškolskih ustanova na području opštine Čajetina, a na osnovu urađenih elaborata.

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Čajetina/www.zlatiborpress.rs

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
32.7 ° C
32.7 °
32.7 °
40 %
1.5kmh
0 %
Pet
33 °
Sub
33 °
Ned
28 °
Pon
25 °
Uto
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime