- REKLAMA -
16 C
Užice
Početna Srbija i region uPoMoc Ministarka Vujović: Hitno formirati radne grupe za rešavanje plutajućeg otpada na Limu...

Ministarka Vujović: Hitno formirati radne grupe za rešavanje plutajućeg otpada na Limu i Drini

Zajedničkim snagama utvrditi neophodne korake za rešavanje decenijskog problema plutajućeg otpada na Limu i Drini.

- REKLAMA -

 Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je predložila da nadležni organi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine hitno formiraju radne grupe kako bi se pristupilo rešavanju problema plutajućeg otpada na Limu i Drini.

Prilikom onlajn sastanak sa predstavnicima ministarstava BiH i Crne Gore, ministarka Vujović je podsetila da ekipe JVP Srbijavode i EPS-a uklanjaju više od sedam i po hiljada kubika plivajućeg otpada koji se nakupio kod brane Potpeć na Limu.

Do Dubokog dopremljeno 292 tone plivajućeg otpada sa Potpećkog jezera

Ministarka Vujović je predložila da tri države potpišu memorandum o razumevanju na osnovu kojeg će se sprovoditi neophodne aktivnosti. Do potpisivanja tog dokumenta je zatražila da se formiraju radne grupe kako bi se mapirale divlje deponije, prenelo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Državni sekretar u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore prof. dr Danilo Mrdak je rekao da niko ne spori da najviše otpada dolazi sa teritorije Crne Gore i da mapiranje nesanitarnih deponija još nije urađeno. On je poručio da nema alibija da se ne krene u hitne akcije i mere.

Uskoro uređenje obaloutvrde Lima u naselju Zalug

Istakavši da je regionalna saradnja imperativ, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac je istakao da je važno što postoji politička odluka da se taj problem rešava zajedničkim angažovanjem.

Učesnici onlajn sastanka su se složili da je potrebno da se radi na podizanju svesti građana o zaštiti životne sredine kako otpad iz domaćinstava ne bi završavao u rekama.

Pozvali su i lokalne samouprave koje se nalaze u slivu reka da se priključe rešavanju tog decenijskog problema.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
29 %
3.6kmh
0 %
Pet
17 °
Sub
12 °
Ned
7 °
Pon
8 °
Uto
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime