- REKLAMA -
14 C
Užice
Početna Srbija i region uPoMoc Do Dubokog dopremljeno 292 tone plivajućeg otpada sa Potpećkog jezera

Do Dubokog dopremljeno 292 tone plivajućeg otpada sa Potpećkog jezera

- REKLAMA -

Više od 30 kamiona sa više od 292 tone plutajućeg otpada je stiglo sa Potpećkog jezera na deponiju Duboko u blizini Užica od 11. do 21. januara, potvrdio je za Radio Lunu direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom Duboko Momir Milovanović.

Br. 256-1 21 01 od 22.01.2021. JKP Duboko Uzice Odgovori Radio Luni Ram mrezi 22.01.2021.

Milovanović je naglasio da taj otpad neće biti odložen na telo deponije i da će izdvojene sekundarne sirovine biti prodate.

On je naveo da se iz otpada izdvajaju PET ambalaža i plastika i da se otpadno drvo odlaže na poseban prostor u krugu deponije čijem će tretmanu pristupiti nakon što na Duboko dopreme i selektuju sav plutajući otpad sa Potpećkog jezera.

Prema procenama, potrebno je ukloniti najmanje 7 500 kubnih metara plivajućeg otpada sa jezera koje se nakupilo oko brane usled padavina i rasta vodostaja Lima.

Podsetimo, uklanjanje otpada sa Potpećkog jezera je počelo 11.januara i, prema najavama, trajaće oko tri nedelje. Na nekoliko dana je čišćenje obustavljeno zbog nepovoljne meteorološke situacije, najave niskih dnevnih temperatura i jakih mrazeva.

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
15 %
4.6kmh
0 %
Čet
17 °
Pet
14 °
Sub
6 °
Ned
8 °
Pon
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime