- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna EKO Ministarka Vujović: Čini se sve da se požar što pre lokalizuje i...

Ministarka Vujović: Čini se sve da se požar što pre lokalizuje i ugasi

- REKLAMA -

Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko sinoć je obišla potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, koja je navela da se uverila da se čini sve kako bi se što pre lokalizovao i ugasio požar, zbog kojeg je grad Užice na delu teritorije proglasio vanrednu situaciju.

-Trudimo se da svi budemo maksimalno angažovani kako bi se požar što pre lokalizovao. Uz vremenske prilike i vetar nije jednostavno, pogotovo što se požar nalazi na velikoj dubini od preko 15 metara. Zahvaljujem se štabu za vanredne situacije koji su na terenu, republičkim javnim preduzećima i putarskim privatnim firmama koje su svu svoju raspoloživu mehanizaciju usmerili ovde kako bi što pre ugasili požar, kazala je ministarka Vujović.

Ona je navela da ovakve scene i situacije moraju da postanu prošlost u Srbiji i da vlada Srbije radi na tome da se regionalni i reciklažni centri širom Srbije modernizuju i da je Duboko Užice jedan od prioriteta.

Ovaj regionalni centar je najkompleksniji. Ovde su problem stabilizacija terena, kosine, turski potok, samo telo deponije i sve to zahteva veoma obimne radove. Pogotovo imajući u vidu da će se dok se budu izvodili radovi i dalje odlagati otpad u regionalnom centru. U najkraćem roku krenuće se u odabir izvođača, a nakon toga sledi projektovanje koje ćemo nastojati maksimalno da skratimo. Nakon realizacije projekta, vek trajanja deponije biće najmanje dvadeset narednih godina, navela je ministarka i dodala da se nada da će radovi na sanaciji regionalnog centra Duboko krenuti do kraja godine.

Kako su naveli na portalu grada Užica Gradski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji MZ Duboko, kako bi se obezbedila sva neophodna mehanizacija i što brže raščišćavanje terena i sanacija požara.

Proširio se požar na deponiji (AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime