- REKLAMA -
2.4 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Vd direktora ZC Užice: Od sada i pojedinačne ankete hospitalizovanih(AUDIO)

Vd direktora ZC Užice: Od sada i pojedinačne ankete hospitalizovanih(AUDIO)

- REKLAMA -


Hospitalizovani pri Zdravstvenom centru Užice od sada će imati priliku da pojedinačno u anketi iskažu svoje zadovojstvo zdravstvenom uslugom i zaštitom u bolnicama, najavio je za Radio Lunu vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Užice dr Aleksandar Lazić koji je, podsetimo, sredinom decembra imenovan na tu funkciju.

Zavod za javno zdravlje Užice svake godine analizira pokazatelje kvaliteta zdravstvene zaštite, zadovoljstvo korisnika zdravstvenom zaštitom i zaposlenih u zdravstvenim ustanovama na području Zlatiborskog okruga.

Prema godišnjoj analizi sveukupnog zadovoljstva korisnika u bolnicama u Zlatiborskom okrugu, pacijenti i oboleli su sa srednjom ocenom 4,52 ocenili uslugu u Opštoj bolnici Užice u 2022. godini i ta ocena je 2022. godine porasla u odnosu na prethodnih osam godina.

Međutim, prema višegodišnjem proseku sveukupnog zadovoljstva korisnika u bolnicama u Priboju, Prijepolju, Užicu i na području Čajetine, korisnici bolnica u Zlatiborskom okrugu su od 2013. godine najmanje bili zadovoljni bolničkom uslugom u Opštoj bolnici Užice(4,35), dok su najviše bili zadovoljni radom Specijalne bolnice Čigota(višegodinji prosek 4,62). Ta bolnica na Zlatiboru je dobila ocenu pet od korisnika 2022. i 2021. godine.

Korisnici specijalističkih službi pri Opštoj bolnici Užice su ocenili njihove usluge 2022. godine ocenom 4,36, što je niže u odnosu na ocenu dodeljenu te godine specijalističkim službama pri opštim bolnicama u Priboju i Prijepolju.

Prošlogodišnja istraživanja Zavoda za javno zdravlje Užice su ukazala da su zaposleni u zdravstvu u okrugu, kao davaoci usluga, bili nezadovoljniji od korisnika.

Sveukupno zadovoljstvo zaposlenih u zdravstvu u Zlatiborskom okrugu je 2022. godine poraslo u odnosu na prepandemijski period, i, kako je navedeno, našlo se 2022. godine na prelazu iz blagog u opseg umerenog zadovoljstva (3.48), što je povoljnija ocena u odnosu na višegodišnji prosek.

To istraživanje je urađeno u novembru 2022. godine među 2100 od ukupno oko 4000 zaposlenih u 15 zdravstvenih ustanova u Zlatiborskom okrugu.

Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje i domovima zdravlja u okrugu su 2022. godine više bili zadovoljni od zaposlenih u bolnicama, pokazalo je ispitivanje koje je sprovedeno u 15 zdravstvenih ustanova na području okruga.

Podsetimo, Zavod za javno zdravlje Užice analizira i izrađuje godišnje analize zdravstvenog stanja stanovništva u Zlatiborskom okrugu, područja sa jednim gradom i devet opština.

Zadovoljni zdravstvenom zaštitom? U Užicu niža ocena nego u okrugu(AUDIO)

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.4 ° C
2.4 °
2.4 °
97 %
1.7kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime