- REKLAMA -
13.1 C
Užice
Početna Srbija i region Lakićević: Inspekcije podnele više od 60 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka

Lakićević: Inspekcije podnele više od 60 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka

- REKLAMA -

Vlada Srbije i Ministarstvo rudarstva energetike rade sve što je moguće kako bi se stabilizovala situacija na tržištu peleta , izjavio je državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Zoran Lakićević podsetivši da je doneta Uredba o ograničenju visine cena, odluka o zabrani izvoza, te da su inspekcije svakodnevno na terenu.

  • Dok se država nije uključila, pelet gotovo da nije bilo moguće kupiti, cena je bila višestruko veća, a danas je situacija mnogo bolja, što su pokazale i kontrole i inspekcije. Situacija nije potpuno stabilna, ali radimo sve da obezbedimo dovoljne količine i danas peleta sigurno ima više nego početkom leta. Preduzimamo sve korake da obezbedimo dodatne količine sirovog drveta i JP Srbijašume uz podršku Vojske Srbije, koja pomaže u krčenju šumskih puteva na teritoriji opština Lebane, Brus, Knjaževac i očekujemo u narednim danima da se još više stabilizuje tržište i da oko 110.000 domaćinstava u Srbiji, koliko se procenjuje da koristi ovaj energent, lakše dođe do peleta, izjavio je Lakićević, prenelo Ministarstvo.

Prema navodima Lakićevića, tražnja za peletom je povećanja za oko 30 odsto u odnosu na prošlu godinu. On je najavio nastavak kontrola.

  • Inspekcije su na terenu sve vreme, do sada su koordinisane kontrole bile u 81 lokalnoj samoupravi, kod 297 stovarišta, prodajnih mesta, fabrika peleta, prilaznih puteva, privatnih placeva, pijaca. Od toga je kod 227 subjekata utvrđeno da poseduju svu dokumentaciju. Kod onih kod kojih su utvrđene nepravilnosti, a njih je za sada više od 60, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka i zaplenjena je roba, naveo je Lakićević.

Podsetimo, nakon nedavne zabrane izvoza i ograničenja maloprodajne cene, ona do novembra ne sme prelaziti 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima.
Pelet najviše 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
98 %
1.1kmh
95 %
Uto
21 °
Sre
20 °
Čet
21 °
Pet
22 °
Sub
24 °

Poslednje vesti

Udruženi do čistije planine

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime