- REKLAMA -
33.5 C
Užice
Početna Srbija i region Politika Izdata izborna volja birača? (AUDIO)

Izdata izborna volja birača? (AUDIO)

- REKLAMA -

Najveću štetu koju su građanke i građani Užica pretrpeli prilikom izbora stare nesposobne vlasti je nova zloupotreba njihove izborne volje, saopštili su iz Zeleno – levog fronta podsetivši da je ta odbornička grupa, tokom konstitutivne sednice Skupštine grada Užica, glasala protiv predloga za izbor predsednika, sekretara i zamenika predsednika Skupštine i protiv predloga za izbor gradonačelnice, zamenika gradonačelnice i članova Gradskog veća.

    • Predloženi kandidati i kandidatkinje SNS-a, SPS-a i njihovih satelita odražavaju kontinuitet štetočinske i korumpirane vlasti koja ne radi u interesu građana Užica, što samo dodatno potvrđuju njihove političke biografije i loši rezultati rada na prethodnim pozicijama u gradskoj vlasti, navedeno je u saopštenju kojeg potpisuje Vladan Sinđić, šef odborničke grupe Zeleno-levi front u užičkoj skupštini.

Podsetivši da je glasanje bilo tajno, iz Zeleno – levog fronta sa naveli da pretpostavljaju da su dva odbornika sa lažne opozicione liste, koju su činile Nova demokratska stranka Srbije i Novo lice Srbije, promenili stranu i glasali za izbor gradonačelnice i Gradskog veća.

  • Ovime su odbornici NDSS-a i NLS-a grubo izdali izbornu volju birača koji su za tu listu glasali misleći da je istinski opoziciona, navedeno je u saopštenju Zeleno – levog fronta.

Đurić: Novi DSS Užice ne podržava vladajuću većinu

  • Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije neće biti deo buduće vladajuće većine u Užicu i neće podržati Srpsku naprednu stranku i njene koalicione partnere u budućem sazivu Skupštine grada, naveo je predsednik Gradskog odbora Novog DSS-a i gradski odbornik Branko Đurić.
  • Nismo glasali za vladajuću većinu zato što ćemo i u narednom periodu biti opozicija jer jednostavno ne vidimo perspektivu sa ovim kadrovskim rešenjima i sitnim kozmetičkim promenama, a u ekspozeu gradonačelnice se nismo uverili da je to pravac kojim bi želeli da se razvija naš grad, izjavio je Đurić, a prenela Nova Demokratska stranka Srbije u saopštenju.

Prema navodima Đurića, jednom za svagda mora da se prekine sa stranačkim zapošljavanjem i da se na važne funckije dovode stručni kadrovi, a ne oni partijski podobni.

  • Hoćemo Užice u kom će se smanjiti korupcija, grad sa krupnim infrastrukturnim projektima poput obilaznice, mesto iz kog mladi neće odlaziti. Jednostavno, hoćemo promene, ovako više ne ide, naveo je predsednik Gradskog odbora Novog DSS-a u Užicu, a preneo Novi DSS u saopštenju.

Zeleno – levi front je bio i protiv odluke da Branislav Mitrović ponovo bude na funkciji predsednika Skupštine grada Užica.

  • Branislav Mitrović je tokom prethodnog mandata na mestu predsednika Skupštine svojim postupcima onemogućio sprovođenje građanske inicijative za izmene Odluke o proglašenju PIO Klisura Đetinje i na taj način uskratio Ustavom garantovana prava građana na učešće u odlučivanju. Pored toga, kao koordinator tima za realizaciju projekta Užice prestonica kulture nije sprečio, niti pokušao da spreči, sprovođenje koruptivnih javnih nabavki. Zeleno-levi front je za nabavku usluga scenariste tužilaštvu podneo krivičnu prijavu i čvrste dokaze da je budžet grada, samo u ovoj nabavci, naneta šteta od preko million dinara, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju, ali i za skupštinskom govornicom, naveo je Sinđić da je za gradonačelnicu predložena Jelena Raković Radivojević koja je na kraju svog prethodnog mandata doživela da postane prva užička gradonačelnca u istoriji, ili predsednica opštine, koju su građani zbog rezultata njenog rada izviždali prilikom susreta na ulici.  

Osvrnuvši se na ekspoze gradonačelnice uz navode da je nastavila da obmanjuje građane Užica svojim neispunjenim obećanjima, Zeleno – levi front je naveo da građanke i građani Užica nemaju ničemu dobrom da se nadaju jer je, pored gradonačenice, kako su dodali, imenovano isto ono nesposobno Gradsko veće koje je uništavalo grad i u predhodnom mandatu.

  • Novoizabrani odbornici Zeleno-levog fronta će sada i kroz institucije nastaviti da se bore za odbranu naših prirodnih i kulturnih dobara, unapređenje javnih usluga i za politike koje u prvi plan stavljaju istinske potrebe građana, naveli su uz napomenu da su među 67 odbornika i četiri sa liste Biramo borbu – biramo Užice: Bojan Mitrović, Jovanka Lučić, Vladan Sinđić i Nebojša Ristanović. Oni će nastaviti svoj rad kroz dve novoformirane odborničke grupe: Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije.

Ostalo je otvoreno pitanje ko je iz opozicije glasao za izbor izvršnih organa gradske vlasti.

Izabrana lokalna vlast (AUDIO)

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
33.5 ° C
33.5 °
33.5 °
35 %
3.2kmh
2 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime