- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme INTERAKCIJA u Užicu (AUDIO)

INTERAKCIJA u Užicu (AUDIO)

U Užicu, Požegi i Čačku ukupno 15 studenata režije, kamere, montaže, dizajna zvuka i produkcije sa filmskih akademija iz različitih delova sveta snimali su oko sedam dana tri kratka dokumentarna filma u produkciji i organizaciji požeškog Nezavisnog filmskog centra Filmart i okviru 17. po redu Studentskog filmskog kampa Interakcija. Ekipa u Užicu snima priču sa ratnim fotoreporterom Milošem Cvetkovićem. Ekipe će ponovo biti na okupu u Požegi od 17. avgusta i montirati filmove koji će premijerno biti prikazani 23. avgusta u požeškom bioskopu. Ove godine u Požegi će po prvi put biti održan i Interakcija: festival kratkog dokumentarnog filma kao treća programska celina, uz studentski filmski kamp i radionice dokumentarnog filma.

- REKLAMA -

Počela je 17. Interakcija koja se od ove godine sastoji iz studentskog i filmskog kampa, radionice dokumentarnog filma i festivala kratkog dokumetarnog filma. U prvih sedam dana ekipe u Užicu, Požegi i Čačku snimale su materijale za dokumentarne filmove uz mentorstvo, a od danas počinje montaža. Užičku ekipu predvodi reditelj Abraham Escobedo-Salas iz Meksika.

Abraham je bio nominovan za nagradu Meksičke filmske akademije Ariel, a takođe je dobitnik Državne nagrade za mlade u Zakatekasu, stipendije Erasmus Mundus, FONCA stipendije za mlade meksičke talente, kao i nagrade Sophia Student koju dodeljuje Portugalska filmska akademija.

Ove godine imamo i lokalne savetnike za teme ili kako mi kažemo lokalne poznavaoce prilka, a toje Zoran Filipović Fipa iz Užica. Naša ekipa je uspela da nađe zaniljivog sagovornika i divnu temu tako da očekujemo da će film biti dobar. Sličnoje u Požegi i Čačku. Od danas učesnici prelaze u Požegu kada počinje montaža, a od 17. avgusta počinju radionica i festival. radionica okuplja još 26 učesnika koji su mlade filmadžije koji će proširiti znjanja iz kratkgo dokumentarnog filma kroz predavanja koja će voditi programerka Rada Šešić i nagrađivani reditelj Vlada Perović. Novina ove godine je program u kome je izabrano šest projekata koji su u razvoju i koji će se dalje razvijati, rekla je Slađana Petrović Varagić iz Filmarta Požega.

Drago mi je što Interakcija ima svetske okvire i što se dešava upravo na Balaknau i u Srbiji koja važi za nerazvijeni deo sveta uporedo kada je u Veneciji bijenale. Ovde imamo u mikro segmentu fimsko bijenale mladih na našem prostoru, rekla je Jelena Pavlović iz Poslovnog klluba Zapadne Srbije.

Proizvodnja kulturno-umetničkih, audio-vizuelnih sadržaja i invent industrija je grana koja se sve više razvija u celoj zemlji i u našem kraju. Poslovni prihodi privrednih društva koji s ebave ovom oblašću su sve značajniji. Privredna komora podržava ovu deltanost kroz rad udruženja za kreaitivnu industriju, ali i sve druge aktivnosti su na raspolaganju privrendim subjektim akoji se ovom delatnošću bave, rekla je direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević.

Snimak cele konferencije možete poslušati na linku.

Snimaće u Užicu, Požegi, Čačku

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
69 %
0.9kmh
100 %
Sub
19 °
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime