- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna UEko I Čajetina za klimu i energiju

I Čajetina za klimu i energiju

- REKLAMA -

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je potpisao Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju, čime je započet proces u kojem se ta lokalna samouprava obavezuje da će za najmanje 40 odsto smanjiti emisiju CO2 i drugih gasova na teritoriji opštine do 2030. godine.

Kako su naveli iz lokalne samouprave, Opština Čajetina uz podršku Regionalne razvojne agencije Zlatibor učestvuje na projektu Climate Action Zlatibor koja teži uspostavljanju institucionalnog okvira za jačanje kapaciteta Zlatiborske oblasti u procesima energetske tranzicije i prilagođavanja klimatskim promenama.

Inicijativi su se pridružile i ostale lokalne samouprave Zlatiborskog okruga koje se obavezuju da će delati kako bi se na područjima tih opština povećala upotreba obnovljivih izvora energije, ali i efikasnije upotrebljavala energija.

Podsetimo, gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je 26. marta potpisala memorandum o pridruživanju Užica toj inicijativi.

Užice će do 2030. godine smanjiti emisiju ugljen dioksida za najmanje 40 odsto (AUDIO)

Inače, Opština Priboj se 2018. godine, potpisom u međunarodnoj Povelji gradonačelnika, obavezala da će isto učiniti na svojoj teritoriji, korišćenjem obnovljivih izvorа energije, prvenstveno biomase, ali i drugim merаmа energetske efikasnosti.

Novac i za čistiji vazduh u Zlatiborskom okrugu

Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju je inicijativa Evropske unije, pokrenuta 2008.godine.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime